headershadow

Latest Blogposts

Haal ook extra vitamine D uit je voeding

Afgelopen zaterdag was het nationale huidkankerdag. De hele dag was volgeboekt met gratis consulten van 20 minuten. Voor ons (Jeroen & Bianca) de kans om eens in gesprek te gaan met een dermatoloog. Wij raden het iedereen aan om dit eens te doen. Het onderzoek dat ze met je doen, de uitleg over je eigen huid regelmatig te controleren en de informatie over huidkanker maakt je weer eens wat bewuster. We weten het allemaal wel, maar zijn we ons daar ook echt bewust van. Wist je dat 1 op de 6 mensen in zijn of haar leven een vorm van huidkanker krijgt?

De belangrijkste oorzaak van huidkanker is overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebank en de daaropvolgende zon-verbranding. Huidkanker kan nooit helemaal voorkomen worden, maar je kunt wel de kans daarop verkleinen.

Parasol

Natuurlijk hebben we zonlicht nodig, zonder zonlicht is er geen bestaan van planten, dieren en mensen.
Zonlicht hebben we nodig voor de aanmaak van Vitamine D. Vitamine D is weer belangrijk voor sterke botten, tanden, je natuurlijke weerstand en een goede werking van je spieren.
Naast zonlicht voor de aanmaak van Vitamine D komt de rest uit gezonde voeding. Het is dus heel belangrijk om een goede balans te vinden. Gebruik niet alleen de zon als bron van Vitamine D, maar neem voldoende middels een gezond dieet.

Weetjes over vitamine D

  • Gezonde voeding met vitamine D (vette vis, vlees, ei, kaas, boter)
  • Zonnestralen zijn het sterkst tussen 10:00 en 16:00 uur
  • Smeer je regelmatig in met minimaal factor 30 (SPF), liefst om de 2 uur. Vind de uitspraak die ik van de organisatie las wel een hele sterke.... Je huid beschermt jou, bescherm jij je huid?
  • Bescherm kinderen extra door ze beschermende kleding te laten dragen.
  • Controleer je hele lichaam (half)jaarlijks.

Voor morgen en de komende week zijn de weersvoorspellingen heerlijk…. geniet van de zon, bescherm je goed (verbranding voorkomen is immers beter dan genezen), denk om je voeding en geniet van alles om je heen.

0 reacties op “Haal ook extra vitamine D uit je voeding

Plaats een reactie


*