headershadow

Latest Blogposts

Ik ben mooi afgeslankt en ben super trots op mezelf

Mijn naam is Manon van der Burg en ik ben 23 jaar. Mijn hele leven heb ik heel veel gesport. Judo, een sport waarbij je goed op gewicht moet zijn. Dat was ik ook altijd. Maar voor iedere sporter komt er ook een moment waarop je een punt achter je sportieve carrière moet zetten. Zo ook voor mij. Op mijn achttiende stopte ik. Ik trainde nog wel regelmatig mee en ging boksen. Mijn voeding was niet meer belangrijk en mijn salaris ging vaak op aan uitgaan en roken. Van een gezond en sportief leven, stapte ik in het feestende studentenleven. Ik werkte veel en at daardoor vaak erg ongezond. Een broodje hier, een frietje daar. Ik was niet meer zo trots op mezelf.
Mijn knie liet het sporten op een gegeven moment niet meer toe. Ik had dagelijks veel pijn en kwam in de ziektewet. Wachtend op een operatie. Vier maanden moest ik wachten. Ik bewoog heel weinig, maar at heel veel. Eten gaf troost. Na de operatie leek het beter te gaan en begon ik weer voorzichtig te sporten. Maar helaas, er moest nog een keer geopereerd worden. Tot die tijd kon ik niks. Niet fietsen, moeilijk lopen, nauwelijks oefeningen doen. Alles deed zeer. Behalve eten en bankhangen.

Ik kon mijn broek niet meer aan!!!

Op een dag trok ik mijn favoriete broek aan. Hij zat veel te krap. Uiteraard was dit niet mijn schuld.Nee, mijn broek was te heet gewassen. Toen ik examens op de judo ging afnemen, zat ook dat pak veel te strak. Mijn band pastte nauwelijks en het jasje kon niet meer dicht. Dit was het moment dat ik inzag dat ik echt te zwaar begon te worden.

Ik besloot Sonja Bakker te doen. Ik viel wel iets af, maar na de zomervakantie zat het er net zo hard weer aan. Ik woog bijna 90 kilo. Vroeger speelde ik altijd wedstrijden onder 57 kilo. Tuurlijk was dat voor nu veel te weinig, maar 90 was ook wel erg veel.
Via mijn partner hoorde ik van Cambridge Weight Plan. Een zeer streng dieet, waarbij je niks anders eet dan producten van Cambridge. Dat leek mij wel wat. Zo streng dat ik echt niks anders mocht eten leek mij de enige goede oplossing.

Gestopt met roken

Ik gooide meteen mijn sigaretten weg. Dan maar een radicale omslag: van ongezond naar gezond, maar dan niet alleen met voeding.
De eerste week ging erg goed. Ik had geen honger met drie producten van Cambridge 500 op een dag. Ik dronk veel water en zat continu vol. De derde week kwamen de repen er ook bij. Die vond ik heerlijk. Al vrij snel zagen andere mensen dat ik goed aan het afvallen was. Ik was in totaal ruim 22 kilo afgevallen. mijn partner vond dat ik wat mager werd. Ik zelf vond het eigenlijk ook wel goed geweest. Al die tijd had ik er hard voor gewerkt en het was me gelukt.

manon_voor-en-na

Ik wist nu ook wat suikers met je doen

Ik at koekjes en snoepjes. Mijn verwachtingen waren dat mijn lichaam zelf zou aangeven dat het genoeg was. Dat deed het ook, maar pas toen het te laat was. Ik voelde mij super beroerd. Hartkloppingen en maagkrampen waren het gevolg van de suikers. Nu weet ik heel goed dat suikers niet altijd even goed zijn voor je lichaam. Ik was klaar en kon weer gaan opbouwen. Ik genoot zo enorm van alle smaken die ik weer mocht en kon proeven. De eerste weging was ik meteen 4 kilo aangekomen. Geen probleem, ik wilde nota benen nog wat meer gaan wegen. Ondertussen ben ik in totaal weer 7 kilo aangekomen. Maar ben ik echt dikker dan ik was toen ik klaar was met CB500? Nee niet echt. Mijn lichaam is zich totaal anders gaan vormen en ik eet gezond.
Ik ben tevreden met mijn lichaam en ben trots op mijn prestatie. Het was soms vreselijk zwaar. En er waren ook zeker momenten dat ik wilde stoppen. Maar met behulp van mijn Cambridge consulent Jeroen en mijn partner en familie is het toch gelukt.

Nu kan ik nog steeds niet volledig sporten. Ik moet opnieuw geopereerd worden. Maar deze keer komt het niet zo ver. Ik sport nu wel. Ik heb een abonnement genomen op de sportschool en doe de oefeningen die ik wel kan. Dat ik niet kan fietsen wil niet zeggen dat ik niet kan wandelen. Mijn armen en buik kan ik gewoon trainen. En wat een voldoening als ik thuis met spierpijn op de bank plof.

Ik ben trots op wat ik bereikt heb in deze korte tijd en weet ook dat het nooit meer zo ver zal komen. Ik was ongelukkig en vond het vies om naar mezelf te kijken. Nu weet ik dat ik er echt alles aan gedaan heb om mijn lichaam weer gezond te laten zijn. Nu durf ik van de zomer rond te lopen in bikini. Cambridge heeft mijn leven volledig veranderd.

Manon

0 reacties op “Ik ben mooi afgeslankt en ben super trots op mezelf

Plaats een reactie


*