headershadow

Latest Blogposts

Oktober is de maand van verandering.

De lente staat synoniem voor nieuw leven, de zomer is om te genieten, de herfst zijn de vallende blaadjes en de winter de slapende levensenergie. Het 3de seizoen en het laatste kwartaal van dit jaar is aangebroken. Dat de herfst is begonnen merk je al goed. Mooie herfstkleuren zijn er te zien en natuurlijk de vallende bladeren. De natuur bereid zich voor op de winter.

 

Normaal gesproken is dit niet het favoriete seizoen van Jeroen en mij. |Geef ons maar voorjaar en zomer. Dat wisselvallige weer met veel regen, vroeg donker, minder buiten zijn en de kachel weer aan. Nee, de overgang van zomer naar herfst en winter vonden wij jaren lang echt niets. Het bracht ons vaak in een soort of dip (herfstdip, volgende week meer hierover), totdat we er anders tegenaan zijn gaan kijken. De herfst/winter is zoals het is, dat veranderen we niet. Alleen is het hoe wij er mee omgaan en hoe wij het beleven.

Dus kom maar op oktober.

De vallende bladeren staan voor loslaten. Wat moet ik (nog) loslaten?
En die dorre bladeren en kale bomen straks, dat zijn bomen niet echt. Dat is alleen ter voorbereiding om in het voorjaar weer met groei en kracht tevoorschijn te komen. En jij ook, je laat je toch niet verdorren. Bereid je nu voor zodat elke verandering een positieve mag zijn. Het wordt tijd om de veranderingen van dit seizoen ook in jezelf toe te laten. Dat kan op elk vlak zijn …. je keuzes in je werk, gezin en je gezondheid/leefstijl. De komende weken geven we hier meer aandacht aan.

Kom maar op oktober... we hebben er weer zin in.

 

0 reacties op “Oktober is de maand van verandering.

Plaats een reactie


*