headershadow

Latest Blogposts

De R zit weer in de maand. Voor ons betekent die R deze keer … RITME!

De afgelopen week gingen de kinderen weer naar school en wij weer volop aan het werk. Zo zomervakantie is heerlijk, maar nu toch echt back to realiteit. Nieuwe schoolroosters, sportverenigingen beginnen weer, agenda's komen weer tevoorschijn, prive en zakelijke afspraken worden weer ingepland, boodschappen en eettijden worden weer onder de loep genomen en de bedrituelen worden ook weer aangepast. De een wordt er (bij de gedachte al) moe van en is al weer snel aan vakantie toe en komt totaal niet in een ritme en de ander heeft er geen problemen mee.

Ritme & Rust

Bij ons is dit echt niet anders hoor. We weten het, we zijn er ons bewust van dus proberen we met elkaar als gezin dat ritme weer rustig terug te krijgen. Misschien heb je wat aan onderstaande tips.

Doe iets met je afgelopen vakantie. Een foto-boek maken of maak een gerecht die je in de vakantie hebt ontdekt. Heerlijk dat gevoel nog te beleven. Positief gevoel maakt je blij. Met deze blije gevoelens kan het ritme weer oppakken niet als een opgave voelen.

Waardeer en geniet van de dingen die je niet op vakantie had. Dat kan van alles zijn. Je bed, bepaalde kleding, schoenen tot iets van (gezond) eten. Bedenk het en geniet ervan.

Geef de kinderen ook de tijd om in een ritme te komen. Maak tijd voor ze. Plan samen de agenda in. Maak weer duidelijke afspraken als gezin. Geen gestress met naar bed en opstaan, neem de tijd.

Het belangrijkste om weer ritme te krijgen is goed voor jezelf te zorgen (goed voor jezelf zorgen is goed voor andere in het gezin). Hoe is het met je eet-, beweeg- en slaap ritme? Zijn er nog vakantie-kilo's die je graag kwijt wil? Kijk eens goed naar je persoonlijke planning.

Plan voldoende ontspan momenten in voor jezelf en voor het gezin. Ook ontspanning, zowel fysiek als mentaal, dragen bij voor een gezonde leefstijl.

Voor je het weet zit je weer lekker in het ritme en ben je je bewust dat alles toch draait om planning.
Wedden dat als je de rust weer hebt gevonden dat je weer bezig bent met plannen voor de volgende vakantie. Heerlijk dat gevoel...

ritme plannen in een agenda

0 reacties op “De R zit weer in de maand. Voor ons betekent die R deze keer … RITME!

Plaats een reactie


*