headershadow

Latest Blogposts

Streefgewicht gehaald met Cambridge Weight Plan

Mijn ervaringen met Cambridge Weight Plan

Al een paar jaar zat ik niet meer lekker in mijn vel. Ik, die altijd kon eten wat ik wilde zonder aan te komen was sluipenderwijs 8 kilo zwaarder geworden in een paar jaar tijd.
Gemotiveerd door positieve ervaringen van collega's kwam ik in april dit jaar bij Jeroen terecht. Ik wilde mijn streefgewicht behalen

Die wees mij er al snel op dat mijn gewichtstoename te wijten was aan te weinig eten i.p.v. teveel eten. Zo had ik er nog nooit over nagedacht, maar het klopte wel. De laatste jaren at ik zeer onregelmatig, weinig en voedsel met weinig voedingswaarden.
Op deze manier had ik roofbouw op mijn lichaam gepleegd en was de verbranding op een steeds lager pitje komen te staan.

In eerste instantie wilde ik van 69 naar 60 kilo afvallen. Dit zou mijn streefgewicht worden. In overleg met Jeroen zou ik het 800 programma volgen. Dus twee Cambridge producten en ’s avonds een goede warme maaltijd van 400 Kca. Dit zou moeilijk voor me worden (de warme maaltijd iedere dag), want precies dat was ik niet meer gewend. Althans niet dagelijks en vaak ook niet gemaakt van verse producten verrijkt met verse kruiden.

De eerste twee dagen had ik wat last van misselijkheid en hoofdpin, maar reeds vanaf dag drie begon ik me zeer goed te voelen. Mijn energielevel ging met sprongen vooruit. Met name de afgelopen 6 maanden ervoor was ik constant moe en futloos.

Logisch eigenlijk ook, daar ik zo goed als geen gezonde voedingsstoffen binnenkreeg en gewoon te weinig at. Mijn lichaam was volledig op de reservestand overgegaan en alleen nog maar bezig vast te houden wat het binnenkreeg en dit direct in vet op te slaan. Na de eerste week was ik 1,1 kilo lichter en voelde me veel beter. Mijn lichaam kreeg weer regelmatig eten binnen (al was het deels in de vorm van producten) en de verbranding was op gang gebracht. Na ca. 3 maanden zat ik op mijn streefgewicht van 60 kilo en was van vetpercentage 34 naar 27 gezakt.

Streefgewicht gehaald!!!

Mijn vochtpercentage bleef mooi op peil en mijn BMI was naar 21,5 gedaald. Omdat het zo makkelijk en goed ging besloot ik om nog drie verder kilo’s af te vallen en zo op het gewicht te komen van 20 jaar daarvoor, iets wat ik me nooit meer kon voorstellen.

Intussen was ik ook begonnen met regelmatig sporten, ook iets wat ik altijd deed en de laatste jaren te lijden had doordat ik aldoor moe was. (had ook iets te maken met mijn veeleisende functie als manager. Zowel het onregelmatige eetpatroon als ook het weinig tijd en energie hebben om te sporten).

Drie weken later zat ik op de gewenste 57 kilo en voelde me fantastisch. Ik kon jurkjes en bikini’s aan die ik nog steeds in de kast had hangen en heb uiteraard alvorens op vakantie te gaan mijn garderobe verrijkt met tal van jurkjes, korte broeken etc. Ik was van maat 40 naar maatje 34/36 gegaan, maar nog veel belangrijker; ik voelde me heel erg goed en door het sporten zat ik bovendien strak in mijn vel.(ondanks het feit dat ik al 51 jaar oud ben).

De afbouw

Vanaf dat moment ben ik samen met Jeroen gaan afbouwen en werd hierbij door hem zeer goed begeleid. Gisteren na vier weken “losgelaten “ en op vakantie geweest te zijn een weegmoment gehad. Tot mijn verbazing was ik weer een halve kilo lichter, had een vetpercentage van 25 en een BMI van 19,8. Dit terwijl ik tijdens mijn vakantie gegeten heb wat ik wilde en bovendien dagelijks een wijntje of een cocktail genoten heb. Volgens Jeroen is mijn verbranding op een hoog peil. Dit moet wel kloppen, want ik eet vier/ vijf keer per dag een kleine of grote maaltijd.

Ik heb besloten altijd een aantal Cambridgeproducten in huis te hebben voor de momenten dat ik geen tijd of zin heb in een ontbijt- of lunchmoment. De repen en shakes smaken mij nog steeds heerlijk.

Kortom; ik ben rondom blij met het Cambridge Weight Plan programma en eet gezonder en meer dan ooit te voren en blijf desondanks op mijn gewenste gewicht.
Bedankt Jeroen voor de support.

0 reacties op “Streefgewicht gehaald met Cambridge Weight Plan

Plaats een reactie


*