headershadow

Latest Blogposts

Weten dat suikerziekte en hartfalen op de loer ligt

Er komt een tijd dat je weet dat je te dik bent. Dat je niet lekker in je vel zit, dat alles in de weg zit, dat je geen leuke kleren meer aankan. Weten dat suikerziekte en hartfalen op de loer ligt. Dan rest alleen nog de stap om af te vallen. Daar gaan we weer, hongeren, porties afwegen, en koolhydraten tellen enz. enz. Daar heb je geen zin in. Dus blijf je het lijnen voor je uitstellen. Een verjaardag in het verschiet en nog een leuk dinertje, weekendje weg. Uitstellen en vooruit schuiven En maar dikker worden!!! Je bent zo weer een jaar verder en de weegschaal liegt niet.

 

DAT WILDE IK OOK!

Zo gaat het bij de meeste mensen en zo ook bij mij. Ik , Marly, 53 jaar en werk als beeldend kunstenaar in Alkmaar, na een paar moeilijke jaren en de overgang zaten de kilo’s er weer aan. Als je mezelf zag in de spiegel dacht ik steeds, nog even ik kan boven op een vrachtwagen zitten als een Michelin poppetje.
Mijn werk als kunstenaar kwam op een laag pitje te staan ik werkte wel maar had geen energie genoeg. Omdat ik ernstige artrose en reuma heb, is overgewicht natuurlijk niet zo bevorderlijk. Dat ik moest gaan afvallen was wel duidelijk, maar hoe? In juli kwam ik met Cambridge in aanraking, DAT WILDE IK OOK! Niet nadenken wat ik wel en niet mag eten, geen koolhydraten tellen, geen maatbekers en schepjes.

Positieve en deskundigheid begeleiding

Gewoon simpel, pap, shake en soep en ….lekker!!! Bij Bianca Doorn en Jeroen van der Ploeg in Egmond aan de Hoef, heb ik me aangemeld en zij heeft door hun positieve houding en deskundigheid er voor gezorgd dat je gemotiveerd aan de gang kan en wilt gaan. Natuurlijk is het begin moeilijk, dat is bij alle diëten zo. Maar als je na de eerste de week al op de weegschaal staat en de kilo’s vliegen eraf, dan wordt je sterk en dan ga je ervoor. Voor mij was dit een ideaal dieet geen gezeur, geen boodschappen, niet koken, niet wegen. En bijna geen afwas. En wat ik nog steeds niet snap is dat je met zo weinig calorieën zoveel energie krijgt.
Ook nu ik alweer 2 maanden op mijn gewicht ben (en gewoon weer kook) en schrik niet, 29 kilo ben afgevallen, heb ik nog steeds energie.
Ook tijdens de bekende dinertjes en feestjes kan je dit dieet volhouden, gewoon zeggen dat je op dieet bent en mijn ervaring is dat alle koks je willen helpen.
Natuurlijk heb ik nog steeds artrose en reuma maar ik beweeg me makkelijker, al die kilo’s hoef ik niet meer mee te sjouwen. Ik kan weer werken in mijn atelier en kan het leven weer aan. Ook nu met het op gewicht blijven (en dat is wel het aller-moeilijkst van het hele dieet), wordt BALANCEN met Cambrigde wel een stuk gemakkelijker, want als je een feestje of verjaardag hebt gehad dan gebruik je een de producten op dag erna,en je blijft controle houden over je gewicht. Ik ben erg blij met Cambrigde en heb inmiddels al diverse mensen zover dat ze ook net als ik het dieet volgen . Voor iedereen die dit leest, heel veel succes , het gaat u lukken!!!

Geschreven door: Marly

0 reacties op “Weten dat suikerziekte en hartfalen op de loer ligt

Plaats een reactie


*