Blijf op gewicht met het Cambridge Stappenplan
10 januari 2017 
1 min. leestijd

Blijf op gewicht met het Cambridge Stappenplan

Voor het afvallen en op gewicht blijven is het Cambridge Weight Plan Stappenplan ontwikkeld. Voedingskundige Elly Kaldenberg heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de invulling van gezonde voeding in dit Stappenplan.

Waarom het Cambridge Weight Plan Stappenplan?

Afvallen is één, maar op gewicht blijven is nog veel moeilijker, dat weet iedereen. Daarvoor moet je huidige voedingspatroon en eigenlijk je totale leefstijl behoorlijk resetten. Doe je dat niet dan zal je heel snel weer terugvallen. Maar ook wat past bij jou en hoe kun je dat voor jou inrichten. Daarvoor is het nodig dat je je bewust bent van je eigen gedragingen en gewoontes. Je kan niet van de een op andere dag alles veranderen, dat werkt niet en houd niemand vol. Belangrijk is om dit goed voor jezelf in kaart te brengen en dan maak je een plan, wat ga ik hier aan doen? Hóe ga ik het doen en vooral; hoe ga ik het volhouden?

Hoe begin je?

Eerst moet de knop om en neem je de beslissing dat je wil afvallen en een nieuwe levensstijl wil aannemen. Ga eerst voor jezelf na wat dit betekent voor je in de praktijk. Wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen. Maar ook wat zijn mogelijke obstakels? Kortom; bereid je voor op je weg naar een gezonder leven. Kijk ook hoe je beweging kunt inbouwen. En hoe zit het met je slaapgewoonten? Wanneer je niet voldoende slaapt, vraag je erg veel van jezelf om daarnaast ook nog eens veel te willen afvallen. Allemaal factoren die mee wegen met jouw beslissing om ervoor te gaan en die knop om te zetten.

In koffietijd praten over het stappenplan

Hoe leer je een gezond eetpatroon aan?

Voeding speelt een centrale rol in ons leven. Niet eten is geen optie. Het Stappenplan begeleidt je naar volwaardige voeding en helpt bij het aanleren van een gezond eetpatroon. Het gaat voornamelijk om de juiste verhoudingen tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Een levensstijl veranderen betekent dus je eetpatroon veranderen.

Beweging

Mensen die willen afvallen en op gewicht willen blijven, zijn gebaat bij meer beweging. Het beste advies is: vooral te kijken welke vorm van sport en/of beweging bij jou past. Probeer in ieder geval elke dag wat aan beweging te doen!

Woensdag 11 januari in koffietijd

Jeroen Bertelink, Afslanker van het Jaar 2016, viel maar liefst 94 kilo af en vertelt zijn verhaal.

Bron RTL4 Koffietijd
Reactie plaatsen
Online afvallen met het 1 op 1 dieet Bianca en Jeroen

Afvallen met Online begeleiding van het 1 op 1 dieet

Wil jij meer informatie over onze aanpak van het dieet?