Pompoen van het 1op1 dieet van Nederland

Wat kun je allemaal met een Pompoen doen

Je kunt best veel doen met een popoen, maar eerst maar eens vertellen dat de pompen familie is van de komkommer, augurk en courgette. Dat had je misschien niet verwacht. Deze groenten vallen onder de Curcubitacea-familie, de komkommerachtigen.

Pompoenen zijn rijk aan vezels, laag in calorieën en bevatten veel vitamine A. Goed voor je ogen en huid! De oranje reuzepompoen is de bekendste soort, maar zeker niet de enige.

Variëren met pompoen

Zijn zachte, volle en licht nootachtige smaak maakt de pompoen een typische herfstgroente. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, kun je met pompoen eindeloos variëren. De spaghettipompoen is bijvoorbeeld een pompoensoort die zijn naam te danken heeft aan het draderige vruchtvlees. Deze soort is heel geschikt als pastavervanger. Ook zeer populair: de flespompoen. Deze langwerpige pompoen is een groot succes door de salade, couscous of om bijvoorbeeld te vullen. De klassieke oranje pompoen doet het goed in de soep. Goed om te weten: hoe kleiner de pompoen, hoe lekkerder de smaak.

Schillen en bewaren

Een pompoen kun je schillen, maar het hoeft niet. Grondig wassen is voldoende. Wil je toch de schillen verwijderen? Door de pompoen eerst door de helft en vervolgens in kleinere schijfjes te snijden, bespaar je jezelf een hoop werk. Gebruik een dunschiller om het jezelf nog makkelijker te maken. Bewaar pompoen altijd op een droge en koele plek. Dan is die wel twee maanden houdbaar. Gesneden pompoen kun je wel beter in de koelkast bewaren. De pompoenpitten hoef je overigens niet weg te gooien. Als je ze goed wast en laat drogen kun je ze prima eten. Wel even pellen!

Halloween

Zonder pompoenen, geen Halloween. Heb je nog een pompoen over en geen idee wat je ermee moet doen? We hebben iets leuks voor je

Snijd de bovenkant van de pompoen eraf en lepel al het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees kun je prima gebruiken voor een lekkere soep.

Teken een gezicht op de pompoen en snijd deze met een scherp mes eruit.

Spoel de pompoen af met water en azijn. Zo blijft de pompoen langer goed.

Steek een kaarsje aan en plaats deze als het donker is in de pompoen.

Happy Halloween!


Reactie plaatsen

Zoek hier je recept van het 1 op 1 Dieet

We hebben meer dan 300 recepten
Het jij een recept idee.... Mail ons dan

Voordelen van online begeleiden