Geroosterde groente met balsamicodressing

Geroosterde groente met een balsamico dressing Stap 3 van het 1op1 Dieet

Gezond én lekker eten? Dat kan!

Heb je nog wat restjes in de groentelade liggen? Dan is dit een perfect recept voor jou. Je kiest namelijk gewoon de groente die jij lekker vindt. Aubergine, champignons, courgette, puntpaprika, rode ui of wortel bijvoorbeeld. In dit recept heerlijk met een balsamicodressing!


Dit recept bevat  per persoon

250 gr. groente, bereid (= 1 portie) 1 portie zuivel


Zo maak je het klaar vanaf Stap 3 

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed  een bakplaat met bakpapier. Snijd de groente in stukken en snijd de knoflook fijn.  Verspreid alles over de bakplaat, doe er een beetje  olijfolie, peper en Provençaalse kruiden  overheen en meng het goed door elkaar. Zet de bakplaat voor 45 minuten in de oven op  200 graden. Schep het geheel tussendoor even om. In de tussentijd maak je een dressing van 2 eetlepels  olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, peper en  Provençaalse kruiden. Na 45 minuten haal je de bakplaat uit de oven.  Schep wat groente op een bord en schenk de  dressing eroverheen. Top het gerecht af met een  beetje geraspte kaas. Yummy!

Tip: In plaats van de 30+ kaas kun je ook kiezen  voor verkruimelde witte kaas of geitenkaas.

Dit heb je nodig:

  • 500 gr. groente (minimaal, check de omrekentabel)
    • 4 teentjes knoflook 
    • 60 gr. geraspte  oude 30+ kaas 
    • 2 el balsamicoazijn 
    • 2 el olijfolie 
    • Versgemalen peper 
    • Provençaalse kruiden
Reactie plaatsen

Zoek hier je recept van het 1 op 1 Dieet

We hebben meer dan 300 recepten
Het jij een recept idee.... Mail ons dan

Voordelen van online begeleiden