1op1-dieet-banaan-recept-

Wat kan je allemaal met een banaan?

𝟑 𝐠𝐞𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐣𝐞𝐬 𝐝𝐢𝐞 𝐣𝐞 𝐤𝐮𝐧𝐭 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐛𝐚𝐧𝐚𝐚𝐧 🍌

Wij Nederlanders zijn dol op banaan. We eten het graag door onze yoghurt of gewoon zo uit de hand. Maar het leuke aan deze populaire fruitsoort is dat je er nog véél meer mee kunt maken. Tijd voor wat inspiratie!

𝟏. 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐞𝐧 𝐩𝐚𝐧𝐧𝐞𝐧𝐤𝐨𝐞𝐤𝐞𝐧 🥞

Een pannenkoekje van banaan is zo gemaakt. Je hebt er namelijk maar twee ingrediënten voor nodig: banaan en een ei! Prak de banaan fijn, voeg een ei toe en kluts tot je een glad beslag hebt. Afhankelijk van de Stap waarin je zit, kun je er nog havermout aan toevoegen. Bak het pannenkoekje in een koekenpan tot deze gaar is. Tip: lekker met een snufje kaneel!

𝟐. 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐞𝐧 𝐜𝐡𝐢𝐩𝐬 😋

Chips?! Ja, echt. Van een banaan kun je heerlijke gezonde chipjes maken. Verwarm de oven voor op zo’n 100 °C, snijd de banaan in hele dunne plakjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Strooi er je favoriete kruiden overheen, zoals paprikapoeder en besprenkel met een beetje citroensap. Bak de chips zo’n 60 minuten in de oven.

𝟑. 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐞𝐧 𝐢𝐣𝐬 🍦

Heb je een overrijpe banaan? Perfect, want daar kun je heerlijk ijs van maken! Snijd de banaan (of bananen) in stukjes en vries dit voor minimaal vier uur in. Stop de bevroren stukjes banaan vervolgens in een blender op een hoge stand. Voeg een beetje water toe, als het niet goed mengt. Schenk de smeuïge massa in een bakje en genieten maar!

Reactie plaatsen

Zoek hier je recept van het 1 op 1 Dieet

We hebben meer dan 300 recepten
Het jij een recept idee.... Mail ons dan

Voordelen van online begeleiden