Page content

Albóndigas Cambridge gerecht stap 2

Albóndigas Cambridge gerecht stap 2

Dit is een heerlijk Cambridge recept vanaf stap 2

Zo maak je het klaar voor 2 personen

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn. Bak de knoflook en oregano 1 minuut mee. Schep de helft van de uien in een kom en laat ze afkoelen.Voeg de verkruimelde chillies en het komijn- poeder toe aan het uienmengsel en bak dit 30 seconden mee. Doe de rode wijnazijn, gesneden tomaten en sinaasappelschil erbij en laat 30 minuten zachtjes koken tot de saus iets ingedikt is. Breng op smaak met peper en voeg eventueel de zoetstof toe om de smaak van de tomaten te neutraliseren. Haal de pan van het vuur.Doe het vlees bij de afgekoelde gebakken uien, paprikapoeder, komijnpoeder en peter-selie. Kneed het gehakt met de handen tot alles goed gemengd is, breng op smaak met peper en draai de gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de Albóndigas in porties bruin. Voeg indien nodig extra olie toe.Schep de Albóndigas bij de pittige tomaten-saus en laat 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Garneer voor het serveren met extra peterselie.

Dit heb je nodig

  • portie2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde ore-gano
  • ½ tl gedroogde chillies (chilipeper), verkruimeld
  • ½ tl komijnpoeder10 ml rode wijnazijn
  • 200 g tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 reepje sinaasappelschilzoetstof (indien saus te zuur is)
  • 250 g half om half gehakt
  • 1 tl Spaanse gerookte paprikapoeder
  • ½ tl komijnpoeder2 –
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt, inclusief garnering inclusief garnering

    Comment Section

    0 reacties op “Albóndigas Cambridge gerecht stap 2

    Plaats een reactie


    *