Page content

Bruine bonen soep vanaf stap 3

Bruine bonen soep vanaf stap 3

Heerlijk Cambridge recept vanaf stap 3

Zo maak je het klaar voor 1 peroon

Week de bonen een nacht van tevoren. Breng de bruine bonen en de magere runderlap met het weekwater aan de kook. Voeg de groenten (in totaal 800 gram), twee eetlepels gezeefde verse tomaten, laurier en kruidnagelpoeder toe aan de soep. Laat alles in 1 ½ uur gaar worden op een lage warmtebron. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui en de soepballetjes goudbruin. Voeg dit aan het einde van de kooktijd toe aan de soep. Maak de soep op smaak met vers gemalen peper.

Dit heb je nodig

  • 300 g bruine bonen, geweekt in 2 . l water
  • groenten, in totaal 800 gram:
  • 1 prei, gesneden in dunne ringen
  • 1 winterpeen, gesneden
  • 1 knolselderij, gesneden in kleine blokjes
  • 2 el verse tomaat, gezeefd
  • 1 magere runderlap, in stukken gesneden
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels of kruidnagelpoeder naar smaak
  • 1 ui, gesnipperd
  • soepballetjes, rundergehakt: aanvullen op gewicht runderlap tot 250 gram
  • een scheutje olie
  • peper

Comment Section

0 reacties op “Bruine bonen soep vanaf stap 3

Plaats een reactie


*