Page content

Bloemkooltosti

Bloemkooltosti

Dit is een Cambridge recept voor 1 persoon in stap 5

Zo maak je het klaar

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal vervolgens met bijvoorbeeld een mixer tot rijst.
Doe deze bloemkoolrijst 2 minuten in magnetron. Af laten koelen en uitwringen in schone theedoek.
Voeg 1 ei  en 25 gram mozzarella toe; meng dit goed door elkaar.
Smeer de massa in boterhamvormen op bakpapier uit en besmeer ze met wat olijfolie.
Bak het in de oven op 220 graden in 16 minuten af.
Laat de vormen goed afkoelen. Besmeer de buitenkant met olijfolie en leg dat met de besmeerde kant in een koekenpan.
Leg op de bovenkant de zongedroogde tomaatjes en de geraspte 30+ kaas en dek dat vervolgens af met de andere bloemkool– boterham.
Bak de bloemkooltosti op beide zijden in 2 tot 4 minuten af.

Dit heb je nodig

  • 200 g bloemkool
  • 1 ei
  • 25 g mozzarella
  • 25 g zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • 10 g 30+ kaas, geraspt

 

Comment Section

0 reacties op “Bloemkooltosti

Plaats een reactie


*