Page content

Groene maaltijdsalade met geitenkaas en sojabonen

Groene maaltijdsalade met geitenkaas en sojabonen

Dit is een heerlijk maaltijdsalade van Cambridge recept vanaf stap 5

Zo maak je het klaar voor 2 personen

Verdeel de veldsla over een platte schaal en de blokjes komkommer bij elkaar op de veldsla. Leg de paprika naast de komkommer. Leg de bosuitjes naast de paprika en de sojaboontjes weer daarnaast. Leg de helft van de avocadoblokjes naast de sojaboontjes. Doe de rest van de avocado samen met de geitenkaas en het water in een hoge beker. Rasp de groene schil boven de avocado en pers de vrucht uit. Voeg 2 el sap toe aan het geheel. Pureer dat met de staafmixer tot een dikke dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de salade met de helft van de dressing. Snijd de koriander grof en strooi erover. Serveer de rest van de dressing en het brood er apart erbij.

Dit heb je nodig

  • 100 g veldsla
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden (zonder de zaden)
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 2 bosuien, in ringetjes gesneden
  • 150 g edamame sojabonen, koelvers
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 50 ml water
  • 100 g geitenkaas
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 20 g verse koriander
  • peper (zout)
  • 2 geroosterde boterhammen, volkoren

Comment Section

0 reacties op “Groene maaltijdsalade met geitenkaas en sojabonen

Plaats een reactie


*