Page content

Homemade Penne

Homemade Penne

Dit is een heerlijk Cambridge recept vanaf stap 6

Zo maak je het klaar voor 6 personen

Rooster de aubergine en paprika 30 – 45 minuten in de oven op 180 graden totdat de paprika donker begint te worden. Fruit de uien, bosuitjes en knoflook in olijfolie; voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg de tomaten bij het gehaktmengsel en laat het geheel een half uurtje in gesloten pan onder af en toe roeren koken. Haal de paprika en aubergine uit de oven. Voeg het vruchtvlees van de aubergine in kleine stukjes bij de saus. Ontdoe de paprika’s van pitten en vel, en snijd ze in blokjes en voeg dit ook toe aan de saus. Vervolgens voeg je ook de tomatenpuree, kruiden en versgemalen peper toe en laat het geheel nog even sudderen. Kook de volkoren penne in ruim water. Verdeel de penne over de borden en voeg de saus erbij. Garneer met verse basilicumblaadjes en desgewenst 30 g Parmezaanse kaas per persoon.

Dit heb je nodig

Tip Dit recept is ook prima als basis voor een maaltijdsoep te gebruiken.

  • 125 g cocktail tomaten, in schijfjes
  • 1 aubergine
  • 500 g rode paprika
  • 750 g rundergehakt, extra mager
  • 300 g volkoren penne
  • 1 potje tomatenpuree 100 g
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 1 bosje bosuitjes, fijn gesneden
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • Italiaanse of Mexicaanse kruiden
  • versgemalen peper
  • olijfolie, extra vierge
  • 180 g Parmezaanse kaas

    Comment Section

    0 reacties op “Homemade Penne

    Plaats een reactie


    *