Page content

Springrol met garnalen

Springrol met garnalen

Dit is een heerlijk Cambridge recept vanaf stap 6

Zo maak je het klaar voor 2 personen

Pers de limoen uit en doe het sap in een kom. Voeg de sukrin, 3 el vissaus en het water toe. Roer totdat de sukrin is opgelost. Snijd het bosuitje fijn en voeg toe aan de dipsaus. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af en doe dit in een kom. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Halveer de reepjes. Rasp de rettich fijn in de keukenmachine. Meng met de rest van de vissaus. Vul een schaal/diep bord met lauwwarm water en week hierin 20 sec. een rijstvel en leg dit op een werkblad. Scheur een muntblaadje in stukjes en leg deze stukjes, samen met een paar blaadjes koriander, in het midden van het rijstvel. Leg er wat garnalen, mihoen, rettich, komkommer en taugé op. Zorg dat de vulling rolletjes van 7 x 3 cm zijn. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol het geheel op. Serveer met de dip.

Dit heb je nodig

  • 12 rijstvellen
  • 150 g garnalen
  • 200 g rettich
  • 100 g taugé
  • 1⁄2 komkommer
  • 1 limoen
  • 2 el sukrin
  • 5 el vissaus
  • 1 bosuitje
  • 100 ml water, lauwwarm
  • 80 g mihoen
  • 15 g muntblaadjes
  • 5 g korianderblaadjes

Comment Section

0 reacties op “Springrol met garnalen

Plaats een reactie


*