Page content

Kip Tajine

Kip Tajine

Dit is een heerlijk Cambridge recept vanaf stap 7

Zo maak je het klaar voor 2 personen

Mix in een aparte schaal het vruchtvlees van de citroen met de koriander- en peterselieblaadjes en de fijngehakte knoflook en wrijf de kip hiermee in. Bedek de bodem van de tajine (of een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie) met wortel, (zoete) aardappel en paprika. Leg hierop de gekruide kip en strooi daarop het mengsel van paprikapoeder, gemberpoeder, peper, komijn en kurkuma. Verdeel de olijven en stukjes van de gekonfijte citroenschil over de schaal. Giet de olijfolie erover en als laatste het glas water. Plaats het geheel minimaal 1, 5 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Dit heb je nodig

  • 250 g kip: filet, drumsticks, kippendijen of in stukken
  • 1 citroen, gekonfijt en in parten
  • 10 takjes koriander
  • 5 takjes platte peterselie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 300 g winterwortel, gesneden
  • 200 g (zoete) aardappel, in schijfjes
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 groene paprika, in stukken
  • 20 groene , gehalveerd (zonder pit)
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 glas water

Comment Section

0 reacties op “Kip Tajine

Plaats een reactie


*