Page content

Pompoen-risotto (vegetarisch)

Pompoen-risotto (vegetarisch)

Dit is een heerlijk Cambridge recept vanaf stap 7

Zo maak je het klaar voor 2 personen

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking met 1 bouillonblokje.Bak de knoflook in de olie en voeg daarna de ui toe. Zet het vuur wat lager zodat de uitjes langzaam fruiten (daardoor krijg je een zoetere smaak). Doe de pompoenstukjes in de pan, giet er een bodempje water bij met een half bouillonblokje, doe het deksel erop zodat de stukjes kunnen stomen. Als de pompoen zacht is, voeg je de doperwtjes toe; smoor de doperwten niet te lang mee om ze knapperig te houden.Voeg als laatste de zilvervliesrijst toe, samen met de kaas. De rijst moet plakkerig worden.Breng op smaak met zout en peper en eventueel een beetje citroensap.Leg een bodempje rucola op een bord en schep de risotto erop, garneer de risotto af met wat pijnboompitjes.

Dit heb je nodig

  • 2 uien, gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geperst. oranje pompoen, in kleine stukjes gesneden (mag met schil)
  • 2 handjes doperwtjespeper en zout citroensap naar smaakhandje rucolapijnboompitjes
  • 150 g ongekookte
  • 1,5 bouillonblokje
  • 80 g pecorinokaas eventueel wat feta
  • 1 el olie

    Comment Section

    0 reacties op “Pompoen-risotto (vegetarisch)

    Plaats een reactie


    *