Page content

Chili con carne

Chili con carne

Heerlijk Cambridge recept vanaf stap 4

Zo maak je het klaar voor 2 personen

Bak de uien met het gehakt in een grote braadpan bruin, voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg de gepelde tomaten erbij en laat dit 5 minuten pruttelen. Voeg nu de paprika, bonen, mais en ananas en alle kruiden toe. Laat dit een half uur garen; af en toe voorzichtig roeren en laat de bonen heel. Het is lekker als je er op het bord nog wat limoensap of -rasp overheen doet.

Dit heb je nodig

  • 125 g rundergehakt extra mager
  • 150 g bonenmix (rood en bruin van Hak)
  • 75 g ananas, in kleine stukjes
  • 1 blik tomaten, gepeld, of 4-5 verse tomaten (gepeld)
  • 1 el tomatenpuree
  • 50 g maïs
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 rode paprika, gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2,5 tl paprikapoeder
  • optioneel: vers limoensap, of -rasp

    Comment Section

    0 reacties op “Chili con carne

    Plaats een reactie


    *