Page content

Shaksuka

Shaksuka

Heerlijk Cambridge recept vanaf stap 4

Zo maak je het klaar voor 1 persoon

Verwarm in een koekenpan een scheutje olie en bak de tomaten in 3 minuten. Voeg knoflook, kurkuma en saffraan toe, samen met een scheutje water. Voeg daarna de overige kruiden toe en laat het geheel met het deksel op de pan 10-15 minuten pruttelen totdat het een mooie ‘saus’ wordt. Desgewenst kun je dit mengsel met de staafmixer tot een gladde massa pureren. Maak twee kuiltjes in de saus en breek in ieder kuiltje een eitje. Plaats de deksel weer op de pan totdat je ei gaar is. Serveer met extra chilipoeder en/of wat bieslook en de geroosterde boterham.

Dit heb je nodig

  • 250 g tomaten, gesneden
  • 2 eieren
  • 1 snee brood, geroosterd
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl saffraanpoeder
  • 1 teen knoflook, geperst
  • peper
  • optioneel: chilipoeder en bieslook
  • scheutje water

Comment Section

0 reacties op “Shaksuka

Plaats een reactie


*