Aziatische salade met gerookte kip, mango & rode peper

Dit recept is voor 2 personen


Ingrediënten


Voor de salade
400 g haricots verts, 1 rijpe mango, 1 gerookte kipfilet (liefst biologische), 1 rode peper, 200 g jonge bladspinazie (jonge boerenkool is ook een optie), 100 g ongezouten cashewnoten, 1 limoen in partjes


Aziatische salade met gerookte kip, mango & rode peperVoor de dressing
2 tl miso, 2 el Japanse sojasaus, 2 el appelciderazijn, sap van 1 limoen, 1 teentje knoflook gehakt, ¼ rode peper, 1 el agavesiroop, 100 ml zonnebloemolie


Fris, zoet en een beetje spicy. De mango, rode peper en limoen gaan perfect  samen met de gerookte kip en de groene groenten. Ook zonder kip is deze  salade erg lekker. Je kunt altijd wat rijstnoedels of zwarte bonen toevoegen.


Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.
Schil de mango en snijd hem in stukjes.
Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak hem in kleine stukjes.
Meng de de haricots verts, bladspinazie, mango, rode peper en gerookte kipfilet in een
grote kom en maak de salade af met de dressing, cashewnoten en partjes limoen.


 

Kijk bij elk recept of het geschikt is voor 1 van de stappen uit het stappenplan van Cambridge Weight Plan.
Reactie plaatsen

Voordelen van online begeleiden

arrow_drop_up arrow_drop_down