Consulent van Het 1 op 1 Dieet worden
25 mei 2022 
4 min. leestijd

Consulent van Het 1 op 1 Dieet worden


'Ik had nooit gedacht dat ik consulent voor The 1:1 Diet zou worden, maar ik vind het nu het leukste dat er is'


Jeroen heeft samen met zijn vrouw Bianca drie praktijken in Noord-Holland.

Toen de vrouw van Jeroen 15 jaar geleden begon met haar praktijk aan huis, had Jeroen zelf ook regelmatig contact met haar cliënten. Het idee om ook raad te geven om meer te spelen. Uiteindelijk heeft Jeroen de opleiding tot consulent gedaan en gewerkt hij al 10 jaar in de praktijken.“Ik had nooit gedacht dat ik consulent voor The 1:1 Diet zou worden, maar ik vind het nu het leukste dat er is.”

'Het allermooiste vind ik dat je mensen ziet binnenkomen, ze fysiek ziet afvallen, maar fysiek ziet groeien.'

Wat maakte dat jij de stap hebt gezet om advies te worden?

“Vijftien jaar geleden begon mijn vrouw, Bianca, als consulent voor The 1:1 Diet. Ze had een praktijk aan huis en ik had toen een baan waarbij ik ook thuis vanaf de keukentafel werkte. Natuurlijk loopt eens uit, er regelmatig contacten van Bianca bij mij aan tafel schoven om te wachten. Dan raak je toch aan de praat.”

“Ik heb het altijd interessant gevonden om te coachen. Erachter komen waar iemand tegenaan loopt, waar dat vandaan komt, waarom we de dingen doen die we doen. Door te praten met de cliënten van Bianca, kwam ik erachter dat ik daar veel energie van kreeg. Op een gegeven moment was Bianca een tijdje op Curaçao voor een training en toen heb ik voor drie weken de praktijk overgenomen. Dat vond ik zo leuk, dat ik uiteindelijk heb gevraagd op het hoofdkantoor of ik ook de opleiding kon gaan doen. Dat was zelfs betrouwbaar, omdat ik zelf geen ervaringsdeskundige was en dat was toen nog niet een vereiste. ik ben ik toegelaten en ben ik weer 10 consulent en ook verder coach voor het 1:1 dieetNu kun je ook consulent worden als je geen ervaringsdeskundige bent.”

Had je zelf ervaring met het dieet, voordat je als consulent begon?

“Toen ik begon als consulent had ik zelf geen met het dieet, maar door alle situaties die ik had gesproken via Bianca en alles wat ik daarvan had gekregen, wist ik al heel veel. Natuurlijk was ik zelf ook nieuwsgierig naar de producten, dus ik heb zelf ook alles aanpassing. Je wilt wel weten wat je verkoopt.

“Inmiddels heb ik zelf ook het dieet. Niet omdat ik overgewicht had, maar omdat mijn levensstijl niet heel gezond was. Ik had weinig energie en was futloos. Door het dieet te volgen ik beter opletten. Met de producten van Het 1:1 Dieet in combinatie met normaal eten kreeg ik al zoveel meer energie. Ik voel me nu een stuk beter!”

Er zijn (nog) niet zoveel mannelijke consulenten bij The 1:1 Diet. Merk je dat er ook typische relaties bij jou komen?

“Over het algemeen heb ik toch veel vrouwelijke cliënten. Daar zie ik geen verschil in als ik het vergelijk met de cliënten van Bianca. Er zijn wel vrouwen die bewust kiezen voor een mannelijke consulent. Mannen zijn vaak toch wat directer en er zijn mensen die dat echt nodig hebben.

“Ik zie wel rossen meer mannen die beginnen met The 1:1 Diet. Zij vinden gezondheid en fitheid ook rossen belangrijk en willen er ook goed uit zien.”

Wat vind je het allermooiste aan het consulentschap?

“Ik vind het allermooiste aan het consulentschap bij The 1:1 Diet dat je mensen ziet binnenkomen, ze fysiek ziet afvallen, maar fysiek ziet groeien. De meeste mensen die binnenkomen hebben weinig zelfvertrouwen, dat merk je al aan de manier hoe ze op de weegschaal komen te staan. uiteindelijk zie je ze op alle vlakken veranderen. Ze helemaal op.”

“Mijn missie in het consulentschap is: mensen begeleiden, inspireren en het beste uit zichzelf laten halen. Mensen komen om af vallen, maar het is echt te levensstijlverandering, dus er komt nog veel meer bij kijken. In mijn mijn begeleiding was ik creatief bezig en ik vond vorige baan te gebruiken in mijn begeleiding.”

“De afwisseling in het werk vind ik ook heel leuk. Natuurlijk ben je voor het grootste deel bezig met de cliënten, maar je bent ook ondernemer. Je moet dus ook actief bezig zijn met jezelf op de kaart zetten en houden. Bianca en ik hebben daar één vaste dag in de week voor. Dan doen we administratief genomen, werken we onze social media bij en sparren we over nieuwe ideeën. Zijn we nog ergens tegenaan gelopen in de afgelopen tijd? Hoe kunnen we dat tackelen en hoe kunnen we onszelf verbeteren? We blijven ons ontwikkelen door weer nieuwe cursussen en workshops te volgen.

Wat wil je meegeven aan de mannen en vrouwen die nu nog twijfelen om de stap te zetten naar het consulentschap bij The 1:1 Diet

“Ben je ondernemend en lijkt het je leuk om samen met de cliënt te kijken hoe jullie een levensstijl kunnen veranderen? Dan moet je ervoor gaan! Je moet echt van mensen houden. The 1:1 Diet is een echt mensen-bedrijf. Je komt terecht in een warm bad, maar je moet er natuurlijk wel iets voor doen. Zet ook de plussen en minnen voor jezelf naast elkaar. Is je lijstje met minnen een stuk langer, dan weet je misschien wel genoeg.”

“Als je twijfelt, dan ligt de twijfel bij jezelf en ben je onzeker over of je het wel. Juist dan is het mooi om de stap te zetten, want met het consulentschap maak je ook echt een persoonlijke groei door! Dus niet twijfelen, maar gewoon doen!”

Wil jij ook 1:1 Dieetconsulent worden? Neem contact   op met dan Bianca van Jeroen

Reactie plaatsen
Online afvallen met het 1 op 1 dieet Bianca en Jeroen

Afvallen met Online begeleiding van het 1 op 1 dieet

Wil jij meer informatie over onze aanpak van het dieet?