Vragen aan Cambridge Weight Plan over het stappenplan
13 januari 2017 
2 min. leestijd

Vragen aan Cambridge Weight Plan over het stappenplan

De afgelopen week hebben we ontzettend veel kijkersvragen mogen ontvangen. Vrijdag zullen Marloes en Elly de meest gestelde vragen beantwoorden in de uitzending. We zetten ze alvast even voor je op een rijtje!

Vragen aan Cambridge Weight Plan over het stappenplan

Kijkersvraag 1: Als je bijvoorbeeld niet meteen 20 kilo, maar 5 kilo wil afvallen, moet je dan volledig aan de maaltijdvervangers?
Nee dat hoeft zeker niet. Samen met een consulent wordt er gekeken naar het doel wat je wilt bereiken. Op basis daarvan wordt er bepaald op welk moment van het stappenplan je het beste kunt instappen. Als je 5 kilo wil afvallen, kan je bijvoorbeeld ook alleen in de ochtend starten met een maattijdvervanger en de rest van de dag eten volgens het stappenplan. Als je echt veel wilt afvallen, dan kan het zijn dat je eerst moet resetten en volledig opnieuw moet leren eten. Dat doe je dan door eerst alleen maaltijdvervangers te eten en dan langzaam aan weer andere productgroepen toe te voegen.
Kijkersvraag 2: Is het Cambridge Weight Plan een crash dieet?
Nee, dat is het niet, Je krijgt alle voedingsstoffen binnen. Het is niet eenzijdig, maar ja, je wordt wel in stap 1 volledig gereset . Om echt drastisch een levensstijl te veranderen en veel af te vallen moet je ook echt, onder begeleiding, soort van “crashen”. Wel is het belangrijk dat dat zorgvuldig en onder begeleiding gebeurt. Het is een proces.

Kijkersvraag 3: Kan iedereen consulent worden?
Je kunt consulent worden als je gemotiveerd bent om anderen te coachen naar een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl. Kennis van of affiniteit met gezonde voeding is daarbij zeker wel een pré. Ook is het mooi als iemand zelf is afgevallen, als je weet wat het is om overgewicht te hebben en je als geen ander de valkuilen kent wanneer je aan het lijnen bent. Je kunt daardoor beter je cliënten begeleiden en ondersteunen. Kom je vervolgens door de selectieprocedure heen, dan doorloop je een opleiding en een trainingstraject en wordt je klaargestoomd voor de praktijk.

Kijkersvraag 4: Hoe ga je weer normaal eten na een dieet?
Dat gaat niet in een keer, maar stapsgewijs. Je moet opnieuw leren eten en ondervinden hoe jouw lichaam hier op reageert. In de meeste gevallen heeft iemand een hele slechte eetgewoonte aangeleerd en is het spoor naar een normaal en gezond dieet volledig bijster. Je kunt niet van de een op andere dag een heel nieuwe levensstijl aannemen, daarvoor is het stappenplan gecreëerd. Er wordt geleidelijk aan steeds bij iedere stap weer iets toegevoegd.

Kijkersvraag 5: Hoe zorg je ervoor dat je niet gaat jojoën?
Het gaat uiteindelijk allemaal om een combinatie van de juiste voeding én beweging. Dit dien je eerst volledig op te bouwen. Het is zaak om voor jezelf goed uit te zoeken wanneer je weer even een tandje bij moet zetten. Zo blijf je op een gezond gewicht.

Bron Cambridge Weight Plan en Koffietijd

Vragen aan Cambridge Weight Plan over het Stappenplan

Bron Cambridge Weight Plan en Koffietijd

Reactie plaatsen
Online afvallen met het 1 op 1 dieet Bianca en Jeroen

Afvallen met Online begeleiding van het 1 op 1 dieet

Wil jij meer informatie over onze aanpak van het dieet?