Onderzoek naar voeding
Bianca Doorn
Onderzoek naar voeding
08/18/2014
1 min
0

Waarom is een eetritme zo belangrijk voor je lichaam

08/18/2014
1 min
0

Terug naar jouw eetritme

Helaas zit de zomervakantie er weer op en zijn de scholen weer begonnen. Voor sommige weer ff wennen en voor de ander weer heerlijk om in een ritme te komen. Dat is maar goed ook! Een goed ritme is belangrijk voor je lichaam en geest. Op tijd naar bed…… op tijd eten…..

Wat doet een eetritme?

Het is belangrijk om weer in een goed ritme te komen. Als je te lang eruit bent is dat niet goed voor je gezondheid. Bijvoorbeeld: Als je jong bent en je ontbijt nooit heb je meer kans op suikerziekte en je loopt bovendien 27% meer kans op hart- en vaatziekten als je ouder wordt. Hart- en vaatziekten loopt aanzienlijk op naar 55% als je gewend bent om ’s avonds laat nog te gaan eten voor het slapen gaan.
Met een volle buik naar bed gaan is niet goed. In de nacht is je lichaam in rust en kan je voeding niet goed verteren. Daardoor maak je ook weer kans op verschillende klachten, zoals: hoge bloeddruk, gewichtstoename, bloedsuikerspiegel en hartaandoeningen. Kortom een juist ritme is erg belangrijk voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Dus op tijd naar bed, 3 maal daags een maaltijd, voldoende water en gezonde tussendoortjes .Voldoende beweging en ontspanning geven ook weer een goed gevoel om in een ritme te komen. Elk begin is moeilijk, maar probeer regelmaat te houden. Tip;  plan je eigen persoonlijke agenda om zo snel mogelijk in een ritme te komen.

Bed ritme

 

Reacties
Categorieën