Zelfgemaakte koolhydraatarme crackers

 

Zelfgemaakte koolhydraatarme crackers/toastjes

  • Mix van pitten en zaden:
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels hennepzaad (gepeld)
  • 1 eetlepel sesamzaad

Dit alles door elkaar mengen. Is in totaal ongeveer 50 gr.

Oven voor verwarmen op ong. 150 graden.
Bakplaat met bakpapier en 8 grote plakken kaas verdelen (ietsjes van elkaar af).
Plakken kaas bestrijken met ei (1 ei los geklopt) met je vingers of kwastje.

De gemengde zaden over de plakken kaas bestrooien en daarna met achterkant van lepel een beetje aandrukken.
Eventueel nog wat (Italiaanse/pizza) kruiden erover strooien.
25 min in de oven afbakken.
Afkoelen bewaren in afgesloten pot/blik.

Snij in gewenste maat of als toastjes

* bij zaden en pitten altijd glas extra water ivm vezels.

Uitgerekend is het per cracker ong. 0,8 khd.
Dus zeer toepasselijk vanaf stap 3.