Coquilles met broccolicrème, zeekraal en ham (vanaf Stap 2)

Coquilles met broccolicrème, zeekraal en ham (vanaf Stap 2)

Ga je voor vlees, vis of ga je voor vegetarisch? Mixen kan natuurlijk ook! We hebben in ieder geval aan iedereen gedacht. We hebben hier een heerlijke voorgerecht van Coquilles met Broccolicreme Zeekraal en Ham

Dit recept bevat per persoon 1 /5 portie groente 1/4 portie zuivel ½ portie eiwit

Zo maak je het klaar
Doe ruim water in een pan en breng dit aan de kook. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ham knapperig. Verwijder de harde delen van de zeekraal en blancheer de zeekraal 50 tot 60 seconden in het kokende water. Voeg de laatste 5 tot 10 seconden de taugé toe. Schep de zeekraal en de taugé uit het hete water en laat het goed uitlekken. Je kunt daarna hetzelfde water gebruiken voor het gaarkoken van de broccoli. Kook de broccoli gaar, haal het uit het water en schep het om met citroensap, zuivelspread, wat olijfolie en peper. Pureer de broccoli met een staafmixer tot een crème of prak het heel fijn met een vork. Dep de coquilles goed droog, bestrijk ze met olijfolie en gril ze in een grillpan in 1 tot 2 minuten gaar. Keer halverwege om. Leg de broccolicrème op een bord en verdeel de zeekraal en taugé erover. Daarna leg je de coquilles erop en verkruimel je de knapperige ham eroverheen.

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 20 gr. ham
  • 30 gr. zeekraal
  • 20 gr. taugé
  • 50 gr. broccoli,
  • bereid
  • 25 gr. zuivelspread
  • 1 tl citroensap
  • 2 coquilles
  • olijfolie
  • peper
Reactie plaatsen

Zoek hier je recept van het 1 op 1 Dieet

We hebben meer dan 300 recepten
Het jij een recept idee.... Mail ons dan

Voordelen van online begeleiden