Indiase Butterchicken met bloemkoolrijst.

Indiase Butterchicken met bloemkoolrijst.

Een heerlijk 1 op 1 dieet recept van Cambridge Weight plan vanaf stap 2

Zo maak je het klaar voor 4 porties 


Zet n pan op t vuur daarin de in 250 ml water met bouillon en de de tomaten erbij, kook t 25 min in tot n dikke saus.
De de in stukken gesneden kip in n kom met de MARINADE.
Verhit een droge koekenpan en rooster het KRUIDENMENGSEL op een laag vuur totdat de aroma vrij komt en maal t daarna fijn. Doe dit mensel met de yoghurt bij de kip en zet het even opzij.
Verhit n koekenpan op een laag vuur en doe de ghee of olie erin. Voeg de KRUIDENPASTA toe en fruit dit zo’n 10 min.
Voeg de kip toe en bak 2 min.
Voeg de tomatensaus toe bij de kip.
Laat t geheel nog 25 min. sudderen op n laag vuur zonder deksel zodat de saus indikt. Regelmatig omroeren om eventueel aanbakken tegen te gaan.
Serveer t samen met je gekookte bloemkoolrijst met eventueel wat verse koriander en plakjes komkommer.

Dit heb je nodig
  • 3 tomaten fijngesneden
  • 1el cambr.bouillon, opgelost in 250 ml water
  • 500 gr kippendijfilet
  • Verse koriander
  • Bloemkoolrijst
    MARINADE
  • 2el limoensap van verse limoen
  • 0,5 tl gemalen chilli
    KRUIDENMIX (rooster en maal fijn met vijzel of foodprocessor)
  • 3 kruidnagelen
  • 5 stuks witte peperkorrels
  • 2 el gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl geelwortel (kurkuma)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen fenegriek
  • 2 salamblaadjes (nerf er uitgesneden)
  • 3 kardemompeulen (maak open en gebruik de zaden)
  • 100 ml (skyr)yoghurt
  • 2 el ghee of olie
    KRUIDENPASTA
  • 1 ui, gepeld en in stukken gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geschild en gehalveerd
  • Bloemkoolrijst
Reactie plaatsen

Zoek hier je recept van het 1 op 1 Dieet

We hebben meer dan 300 recepten
Het jij een recept idee.... Mail ons dan

Voordelen van online begeleiden