De knop is om….en nu gaan we afvallen!!!
1op1dieet
Bianca Doorn
1op1dieet
09/21/2021
2 min
0

De knop is om….en nu gaan we afvallen!!!

09/21/2021
2 min
0

Eind december 2020 heb ik eindelijk de bekende knop gevonden en weten om te zetten. Het werd tijd! Gestaag namen de kilo’s toe, kreeg ik tijdens het wandelen last van mijn knieën en werd het langzaam maar zeker moeizamer om mijn sokken en schoenen aan te krijgen. Het moest niet erger worden!
Mijn man heeft nooit gezegd dat ik te zwaar werd, maar bepaalde hints, tijdens het passen van nieuwe kleding, snapte ik wel. Maar ja, als je er zelf niet aan toe bent of achter sta, is het bij voorbaat gedoemd om te mislukken.

Afvallen met begeleiding.

Mijn dochter was goed bezig met 1:1 dieet en was blij met de coaching die zij kreeg. Het visitekaartje van het 1:1 dieet, wat ik van haar had gekregen, prijkte al enige maanden op mijn prikbord. En toen…hoe cliché, besloot ik, om er vanaf januari voor te gaan en de afspraak voor het eerste consult was snel gemaakt.
De positiviteit en uitleg van Jeroen, spraken mij aan. Met een tas vol met shakes, repen, shaker en de map van het stappenplan kwam ik thuis. Mijn streven was, om er minimaal 10 kg af te krijgen.

Mijn doel: 10 kilo afvallen

Stap 1 viel mij reuze mee. De verdeling van de producten en ’s avonds groente en vlees ging prima. Eigenlijk zelfs makkelijk. Het enige wat ik moest leren, was het drinken van 2,5 liter water. Dat is best een opgaaf, als je geen grote (water)drinker bent. Maar het resultaat na 1 week was 2,3 kg eraf. YES! Dit was motiverend. En zo kon ik in de eerste maanden, om de 2 of 3 weken een stap omhoog. Gestaag verloor ik de kilo’s en werd het merkbaar aan mijn kleding en zichtbaar voor mijn omgeving. Hoe trots was ik toen ik eind maart een maat kleiner van mijn uniform aankon.
Vanaf stap 5 vond ik het lastiger worden. Het was zoeken naar de juiste verdeling van de porties eten en de 1:1 producten. Soms lagen de verleidingen om de hoek en was ik er niet altijd tegen bestand. Maar ik merkte dat mijn lichaam hier niet altijd goed op reageerde. Kreeg dan veel last van mijn darmen. Dit stimuleerde mij wel, om niet toe te geven aan mijn zwakte, die op de loer lag. Het was fijn , om dit bespreekbaar te maken met Jeroen en die kon me altijd weer die handvatten aanreiken, die ik nodig had.
Inmiddels zit ik in stap 7. Ik heb mijn doel nagenoeg bereikt. Ik ben er blij mee , Ik voel me beter, merk dit aan mijn manier van bewegen en heb geen last van mijn knieën. Ik schiet zonder moeite mijn schoenen weer aan en……mijn kleding staat net ietsje leuker.
Loslaten durf ik nog niet, want hoe makkelijk vliegen de kilo’s er weer aan?? Het is fijn om voorlopig nog even de stok achter de deur te hebben en ben blij met de positieve support van mijn coach!

Tini

Tini is afgevallen met het 1 op 1 Dieet

Reacties
Categorieën