Daar gaan we weer……
1op1dieet
Bianca Doorn
1op1dieet
10/10/2020
2 min
0

Daar gaan we weer......

10/10/2020
2 min
0

Niets is zo veranderlijk als het weer. Wie kent deze uitspraak niet?

Dubbelzinnige woorden, spreuken, gezegden…ik hou er van! Oké, niet altijd natuurlijk, maar ze komen nu eenmaal niet uit de lucht vallen. Daarom is het soms ook best confronterend. Een dag is nooit zo nat of de zon schijnt altijd wat! Met andere woorden; hoe slecht het ook is er is altijd wel iets positiefs.

Herfst depri daar gaan we weer met het dieetIk wil je er graag in meenemen.
Van de week had ik een online consult met een client die me vertelde dat ze door dit herfstweer, wat niet haar favoriet is, zich voorheen altijd erg depri voelde. Ze snaaide dan meer en er kwam weinig uit haar handen. Ze noemde het haar jaarlijkse terugkerende najaars/winter dip. Maar sinds ze met haar nieuwe levensstijl bezig is en wekelijks met mij online “echt” in gesprek is heeft het haar denkwijze een stuk verder gebracht.
Natuurlijk gaat het met vallen en opstaan, maar ze is al verder dan waar ze begon.

Fijn dat ik mensen met onze tips, trucs en tools op weg kan helpen naar hun doel. In haar geval een afslankdoel. Door de veranderingen in haar denkwijze valt ze al de nodige kilo’s af. Afvallen gaat niet alleen om wat je wel of niet eet, het gaat om meer dan alleen dat.

De volgende client….
Deze mevrouw had nu al Kerststress. Over 11 weken is het al Kerst! Wat zal ik nu doen? Moet ik nu gaan starten of zal ik in het nieuwe jaar beginnen? Misschien kunnen we niet eens uiteten met Kerst of bij elkaar komen door die Corona. Ik weet het niet hoor.
Aha….keuze stress. Is het op twee gedachten hinkelen (moeilijk kunnen beslissen) of is het pappen en nathouden (situatie zo laten zonder een beslissing te nemen). Na een goed gesprek waarin we de voors en tegens doornemen, doelen stellen en een plan van aanpak duidelijk hebben zei ze …….. daar gaan we weer……,maar nu met een echt plan van aanpak. Blij dat ik bij je ben gekomen voor een intake.
Mijn uitspraak over “een doel zonder plan is alleen maar een wens” vond ze erg krachtig en daar was ze erg dankbaar voor.

Ik ben dankbaar voor de mensen om me heen, zowel in privé als in mijn werk. Zij geven me iets terug. De gesprekken die we met elkaar hebben. En met de een iets meer de verdieping in dan de ander. Die maken mij ook bewust en geven me veel duidelijkheid.

Niets is zo veranderlijk als het weer en als een mensIk hou er van! Ja, niets is zo veranderlijk als het weer en als een mens.

Een vriend die van de regen in de drup kwam (zat voorheen in een slechte situatie en werd alleen maar slechter)
Een client die na regen zonneschijn ziet (na tegenslag komt er altijd weer voorspoed)
Een collega die moet zeilen terwijl de wind waait (als een kans zich voordoet moet je er gebruik van maken)
Een ouder die zegt dat de herfst zonnige dagen heeft (ook oudere mensen kunnen genieten)
Een partner die met zijn neus in de wind loopt (erg trots zijn)
Een kind die het zonnetje in huis is (die de vreugde brengt)

Ik vind het leuk dat je mijn geschreven stuk gelezen hebt. Als dank wil ik je graag in het zonnetje zetten! Ik daag je uit om hieronder een reactie te geven met een mooie spreuk/gezegde. Het hoeft niet over het weer te gaan, maar iets wat jij leuk en mooi vind.

Die ik vaak gebruik is “als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd hebt gekregen“.
Dus stap uit je comfortzone en geef jouw mooie spreuk/gezegde hieronder en ik zet je in het zonnetje.

Liefs Bianca

Reacties
Categorieën