D-day – aan staande woensdag
Mind
Bianca Doorn
Mind
09/09/2019
3 min
0

D-day - aan staande woensdag

09/09/2019
3 min
0

D-day – as woensdag 11-9-19 de operatie … pfff begin nu toch wel zenuwachtig te worden🍀

Ik vind het meer een datum om te trouwen. Misschien moet ik het maar zien als “Trouwen met mezelf”💍. Overigens is daar een boek van, Trouwen met jezelf van Renate Mijling O’Prinsen.

Mijn hart werd geraakt door Renate… niet alleen door haar boek, maar zeker ook door wat ik leerde toen zij bij Cambridge een workshop gaf en uiteraard door haar zijn. De inzichten die ik toen kreeg hebben mij zeker nu weer geholpen. Het boek 📓zet je in beweging om je bewuster te maken van je eigen ontdekkingstocht naar wat er speelt in jezelf. Deze weken voor de operatie had ik nodig om te beseffen wat er allemaal gaande is, ff de rust voor mezelf en me gezin, richten op afleiding, lekker werken en bezig zijn, maar ook richten op wat er gaat komen en wat het met me doet.

Durven voelen wat er diep in me leeft…..

Ik voel dat het goed komt daar maak ik me ook echt niet druk om, daarover ben ik echt positief, maar als ik denk aan wat daarna…. dan ben ik best een beetje bang.

Beide borstprotheses gaan eruit en er mogen geen andere meer in. Dat begrijp ik ook echt en dat wil ik ook niet, maar toch vind ik dat echt een ding. Ik ben altijd trots op mijn borsten geweest, dat heb ik ook altijd laten zien en nooit ontkent. Noem het aandachtsgeil of wat dan ook. Maakt me niets uit, ik ben trots op mijn borsten. De meeste weten/wisten niet eens dat ik implantaten heb/had. Voor mij zijn het ook mijn echte borsten. Heb er zelfs 15 jr. geleden nog borstvoeding mee gegeven. Mijn mooie borsten, het past mij zo. Ik moet er om huilen😢, omdat ik weet dat ik er afscheid van moet nemen. Ik ben bang voor het beeld wat ik heb van hoe het is als die implantaten eruit zijn. Wat ik vroeger had paste gewoon niet bij mij. Ik heb daar moeite mee ….door dat beeld en het gevoel van toen wat naar boven komt. Weet je wel hoe dat eruit ziet? Misschien valt het mee.

Natuurlijk staat gezondheid op NR. 1️⃣….. laat dat duidelijk zijn. Voor mijn gezondheid heb ik die implantaten er ook liever gisteren eruit dan overmorgen. Maar dat staat echt ff los van mijn gevoel, uiterlijk, keuzes en nog veel meer.

28 jr geleden heb ik niet voor niets het besluit genomen om een borstvergroting te doen. En dat ging niet over 1 dag ijs. Ik heb mezelf toen beloofd dat ik mezelf nooit meer zo zou vernederen toen ik met een slok teveel uitbundig op een dansvloer stond te dansen en mijn schoudervulling uit mijn
bh-tje zag vliegen. Ja, nu lach ik er ook om .. ook echt iets voor mij, maar toen …..

Gelukkig stond ik 28 jr geleden anders in het leven als nu. Van toen heel onzeker naar nu iets meer zelfverzekerd? Is dat zo?
De afgelopen 2 weken is dat veel door mijn hoofd gegaan … over toen en over nu en daartussen⚖️

Om maar een voorbeeld te geven …. 2 wkn geleden ging ik een dagje naar het strand. Met de ene tiet, volle cup C en de andere tiet, cup H/K? Nee, daar kan je niet echt omheen. Dat mensen keken en wezen verbaasde me ook niets en ik had er aan de ene kant ook wel schijt aan, maar toch ga je dan over dat soort dingen nadenken. 28 jr geleden was ik niet eens naar het strand gegaan. Stoer van mij? Ik weet het niet. Ik kwam al gauw tot de conclusie dat dit mini en maxi tiet probleem opgelost wordt en niet blijvend is … dus dat maakt het anders om dan een keer naar het strand te gaan dan dat je er altijd zo mee moet lopen.

En zoals een lieve vriendin❤️ zei… ondanks dat je 2 kinderen hebt en al 23 jr met Jeroen bent vind hij het vast nog fijn om met jou alle hoeken van de kamer te bekijken. Dat klopt, dat weet ik zeker! Leuke uitspraak eigenlijk. Overigens heb ik ook in de jaren dat ik te dik was en me daar onzeker over voelde me nooit tussen de lakens naar Jeroen toe geschaamd. Maar ook dat staat er los van!

En Jeroen begrijpt heel goed, het zijn zijn eigen woorden, dat als ik straks hersteld en beter ben en me super voel dat ik er dan ook weer leuk uit wil zien en wil shinen, gewoon vrouw voelen en dit misschien idd een ding gaat worden. En misschien ook niet. Natuurlijk hebben we hier gesprekken over, maar het antwoord? Wie zal het zeggen?

En dan kijk ik naar wat ik tegen m’n cliënten zeg… een streefgewicht is niet een gewicht wat hier op het weegbonnetje staat of uit boekjes …. nee jouw streefgewicht is een gewicht waar jij je straks lekker en gezond bij voelt. In jouw ontdekkingsreis wordt je je daar bewust van. Het gaat om jou, hoe jij je voelt en dat straal je uit. Het beste uit jezelf halen. Dan accepteer je ook dat cijfer wat erbij hoort.

En dat is waar het nou om gaat…. Ik kan gewoon nog helemaal niets zeggen over mijn borst probleem. Afscheid nemen doet pijn. Maar ik weet niet hoe het eruit ziet straks, hoe ik me dan voel, wat er nog gaat gebeuren en hoe het is na het herstel. Of ik het wel of niet accepteer. Ja…. het beste uit mezelf halen daar ga ik weer voor. Stap voor stap….

11-9-19 ……. de dag dat ik met mezelf trouw ….. mijn ontdekkingstocht💋❤️

 

Reacties
Categorieën