Afvallen en leefstijl veranderen met de hulp van een afslankcoach.
07 februari 2019 
2 min. leestijd

Afvallen en leefstijl veranderen met de hulp van een afslankcoach.

In augustus deed ik mee aan de introductieweek op InHolland Alkmaar als EHBO’er. Ik ben al een tijdje van de hogeschool af, maar de sfeer van de introductieweek voelde altijd prettig. Op dat moment was ik nog niet zo met mijn gewicht bezig, ik wist wel dat ik te zwaar was maar wuifde dat altijd weg met het idee dat dit gewoon mijn figuur was en zo gebouwd was, waarna ik vrolijk verder ging met mijn ongezonde eetpatroon en levensstijl.

Op de introductieweek kwam ik een vriendin tegen die ik voor het laatst voor de zomer gezien had. Toen vertelde ze me dat ze wilde gaan afvallen en dat ze daar gauw mee zou gaan beginnen. Toen ik haar weer zag in augustus was ze echt zichtbaar afgevallen. Ik vroeg haar hoe ze dat had gedaan en ze vertelde mij over Cambridge dieet in Alkmaar. Dit had gelijk mijn aandacht en nadat de introductie week was afgelopen ben ik gaan zoeken op internet wat Cambridge precies inhield.

Afvallen met het Cambridge Weight Plan dieet

Wat ik erover las wekte mijn interesse en eigenlijk maakte ik heel impulsief een afspraak. Ik ging eigenlijk naar de afspraak toe met het idee dat ik wat informatie zou krijgen en was zelfs op dat moment nog niet van plan om met mijn gewicht bezig te raken. Ik ging daar weg met producten voor een week en de afspraak dat ik er maandag mee zou starten. Vanaf dat moment wist ik dat ik mijn levensstijl ging omgooien maar ik wist nog niet hoeveel invloed dit zou hebben.

Leefstijl verandering…. Dus stoppen met gewoontes!

Afvallen en leefstijl verandering Afslank coach AlkmaarIk maakte al snel vorderingen en voor ik het wist waren er mensen die mij niet meer terug herkende. Met het starten van het Cambridge Weight plan ben ik gelijk gestopt met roken en met het drinken van alcohol. Ik wist ook dat ik meer moest gaan bewegen en ben eigenlijk vrijwel meteen gestart met wandelen. Ik vond het heerlijk om na mijn werk mijn hoofd leeg te maken in de buitenlucht. In stap 3 ben ik begonnen met hardlopen, hierdoor ging mijn conditie met stappen vooruit. De combinatie van gezond eten, sporten, niet roken en geen alcohol heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mij op dit moment heel erg fit voel.

Voorheen plofte ik na mijn werk op de bank omdat ik moe was, nu ga ik na een werkdag nog naar de sportschool. Vier maanden geleden had ik me niet kunnen bedenken dat ik nu hier zou staan waar ik nu zou staan. Het verliezen van mijn gewicht heeft er daarbij voor gezorgd dat ik een stuk beter in mijn vel zit en meer zelfvertrouwen heb. Ik weet dat dit klinkt als een heel cliché afvalverhaal, maar dit is echt hoe het bij mij gegaan is. Om mijn ongezonde eetpatroon en levensstijl te doorbreken. Ik moest echt 180 graden omdraaien en met mijn eetpatroon terug naar het begin. Hier heeft het Cambridge Weight plan Alkmaar mijn consulentes Jeroen van der Ploeg goed bij geholpen. Ik weet nu wat ik op een dag mag eten en ook wat gezond eten is. Dit betekent natuurlijk niet dat ik nooit meer iets ongezonds mag eten, want dat doe ik ook af en toe nog steeds!

Groetjes,

Simone

Reactie plaatsen
Online afvallen met het 1 op 1 dieet Bianca en Jeroen

Afvallen met Online begeleiding van het 1 op 1 dieet

Wil jij meer informatie over onze aanpak van het dieet?