Het beste uit mensen halen, daarom ben ik consulent geworden
1op1dieet
Jeroen van der Ploeg
1op1dieet
05/15/2019
2 min
0

Het beste uit mensen halen, daarom ben ik consulent geworden

05/15/2019
2 min
0

De meest recente CBS cijfers laten zien dat het overgewicht in Nederland weer licht gestegen is. Dit in tegenstelling tot de ambitie van de overheid om dit flink terug te brengen. Reden te meer voor Cambridge Weight Plan Benelux om het aantal consulenten in Nederland uit te breiden, zodat meer mensen met overgewicht bediend kunnen worden. Eén op één begeleiding is de sleutel tot succes, bewijzen de resultaten en is de overtuiging van de consulenten zelf.

Jeroen van der Ploeg (45) is één van de ruim vierhonderd consulenten. Samen met zijn vrouw Bianca runt hij inmiddels al meer dan tien jaar succesvol twee praktijken in Alkmaar en Egmond aan den Hoef. De praktijknaam ‘BewustzijnMet’ verraadt al veel over de missie die het echtpaar voor ogen heeft. “Ik wil het beste uit mensen halen, dat zit gewoon in mijn DNA,” vertelt Jeroen. “Met verschillende mensen werken die je in een paar weken ziet veranderen, dat is zo leuk. Niet alleen lichamelijk, maar vooral ook geestelijk.”

Het belang van 1 op 1 begeleiding

Van de ruim vierhonderd Cambridge consulenten die momenteel actief zijn, zijn relatief zeer weinig mannen consulent. Is afvallen dan een vrouwending? “Nee zeker niet,” vertelt Jeroen, die ook mannen in zijn praktijk begroet. “Afslanken is aan jezelf werken en bewust worden van je valkuilen. Dus of je nu man of vrouw bent… dit is voor iedereen anders. De rol van 1 op 1 begeleiding daarbij is heel belangrijk. Iedereen heeft zijn eigen verhaal achter zijn of haar overgewicht en dan is het heel prettig als je dat in vertrouwen en zonder dat je veroordeeld wordt kunt vertellen tegen je eigen consulent. Wij leveren maatwerk.”

Mensen hebben geen persoonlijk plan

Cambridge praktijk Alkmaar Jeroen van der PloegVoordat Jeroen ruim vijf jaar geleden zelfstandig consulent werd in de praktijk van zijn vrouw Bianca, was hij DTP-er webmaster en hielp ondernemers in hun marketing en reclame. Hij had zelf geen overgewicht, maar gebruikte de producten wel om zich fitter en energieker te voelen en veranderde zijn leefstijl. Nu helpt hij mensen van hun overgewicht af en begeleidt hen naar een gezonde leefstijl. “Als ondernemer heb je een bedrijfsplan, maar ik merkte op dat veel mensen geen persoonlijk plan hadden. Een missie, een doel…. En dit is wel belangrijk. Door middel van veel doorvragen kreeg ik mooie gesprekken en daar kreeg ik weer veel energie van terug.”

Je werk samen leuk maken

Het aantal consulenten groeit elk jaar bij Cambridge Weight Plan. Dat verbaast Jeroen niet. “Voor mij is Cambridge Weight Plan een echt mensen mensen bedrijf, het voelt het erg vertrouwd. Dat zie je weinig bij bedrijven. Op het hoofdkantoor in Amersfoort zitten zeer gemotiveerde mensen die samen met ons het werk juist zo leuk maken. Ook daarin doen we het samen. Heerlijk om lekker zelfstandig te ondernemen in en aan je eigen bedrijf met de ondersteuning van het hoofdkantoor.”

Waardering is onbetaalbaar

Als Cambridge consulent ben je zelfstandig ondernemer en word je in alle opzichten ondersteund door het hoofdkantoor in Amersfoort. Je hebt veel vrijheid en tijd en je kunt een goede boterham verdienen. “Zeker als je een drukke praktijk hebt, dan zijn de verdienste zeer goed,” legt Jeroen uit. “Maar daarvoor moet je het niet doen. Wat onbetaalbaar is, is dat je de waardering terugkrijgt van de mensen die je begeleidt. En dat zijn jouw verdiensten!”

Tip van Jeroen aan startende consulenten

Als je nieuwsgierig bent naar het consulentschap, kijk dan op de presentatie van Cambridge Weight Plan daar vind je veel nuttige informatie en andere inspirerende verhalen van consulenten. Voor startende consulenten heeft Jeroen tot slot nog wel een tip: “Maak voor jezelf een duidelijk plan. Wat wil ik, waar ben ik sterk in en wat maakt mij uniek of anders om cliënten te begeleiden. Waar krijg ik energie van. En met deze skills ontwikkel je je eigen talenten en geef je dit vorm aan het begeleiden van jouw cliënten. Maar vooral geniet ervan.”

Nieuwsgierig?

Kijk op de presentatie van Cambridge Weight Plan en vraag meer informatie aan.

Reacties
Categorieën