Ervaringen
Bianca Doorn
Ervaringen
10/31/2016
5 min
0

Geen overgewicht meer. Ik kan zelfs mijn trouwjurk weer aan!

10/31/2016
5 min
0

De strijd tegen mijn overgewicht

Iedereen zei regelmatig tegen mij: “Wat zie jij er goed uit”! En inderdaad, als je iets ‘voller’ bent en het toonbeeld van Hollands welvaren (overgewicht), ziet dat er op zich niet slecht uit, maar ‘te’ is nooit goed. In de loop der jaren zijn de kilo’s er aan geslopen en had ik best wat overgewicht. Telkens verleg je de grens met het idee van ‘ach, het valt wel mee en ik krijg die paar kilo er wel af als ik wil’, maar dat gebeurt dus niet. Ik houd van het goede leven zogezegd.

Ik ben een wijnliefhebber, houd van lekker en toch ook gezond koken, maar at net zoveel als mijn man van twee meter lang. Hij vroeg wel eens:”waar laat je het allemaal?”, maar dat was wel duidelijk te zien!

Ik wilde eigenlijk dolgraag van dat overgewicht af temeer ik als stewardess een zwaar fysieke baan heb en last kreeg van mijn gewrichten. Ook met sporten was ik niet meer de snelste!
Daarom probeerde ik al een paar jaar op de een of andere manier mijn extra kilo’s kwijt te raken. Dat lukte niet echt, ondanks het feit dat ik veel aan sport doe, zoals tennissen, hockeyen en golfen en dat een aantal keren per week.

Aan de slag

Met een vriendin ben ik naar de Weight Watchers geweest. Maar punten tellen en eigenlijk steeds met eten/etenswaren bezig te zijn, werkte niet voor mij. Sonja Bakker idem dito. Daarbij komt dat je bij de meeste diëten toch regelmatig fruit, yoghurt en dergelijke moet eten en daar houd ik niet van.
Dus liet ik het maar weer zitten. Tot deze zomer! De vakantiefoto’s spraken boekdelen, maar leken in mijn ogen nog mee te vallen, omdat ik wist wanneer ik gefotografeerd werd en daar ‘goed’ en dat betekent ‘zo voordelig mogelijk’ voor ging poseren! Maar… een feestelijke afscheidsreis van een collega gaf echter de doorslag!
klm-uniformIk kreeg leuke, spontane foto’s toegestuurd en daarop werd ik ernstig met mijzelf geconfronteerd. Wat vond ik mij een vette moeke! Te veel overgewicht dus. Ook geen gezicht in mijn nieuwe KLM uniform, nota bene door Mart Visser ontworpen met een prachtige vrouwelijke lijn, die bij mij dus enigszins zoek was! De knop ging om en zette mij aan het denken wat de volgende stap moest zijn.
Een aantal vriendinnen van mij waren met het Cambridge dieet bezig en waren heel enthousiast over het resultaat, bovendien was één hockeyvriendin al klaar met diëten en 35 kg afgevallen! En dat zonder dat het erg veel moeite had gekost, behalve doorzettingsvermogen. Maar het snelle resultaat geeft zo’n kick dat je vanzelf wel doorgaat.
Hun verhalen en resultaten en het feit dat het een totaalvoeding betreft, bestaande uit pap, shakes, repen en soepen in veel verschillende smaken, spraken mij erg aan.

Een Cambridge consulent zoeken

Ik heb toen vol verwachting de stoute schoenen aangetrokken en de dichtst bijzijnde consulent opgezocht op internet.
Dat bleek Bianca Doorn in Egmond aan de Hoef te zijn. Een enthousiaste coach, die zelf ook dit dieet gevolgd heeft en dus een ervaringsdeskundige is. Ik kon haar altijd bellen als ik vragen had of tegen iets aan liep met betrekking tot het dieet.
Aanvankelijk had ik veel hoofdpijn en ik voelde mij niet zo lekker, maar na twee weken was dat gelukkig voorbij. Bianca vertelde mij dat dit de fase was waarin het lichaam in ketose komt, en als het ware zijn eigen, overtollige vet gaat ‘opeten’.

Gelukkig begon ik na die periode mij ineens een heel ander mens te voelen! Ik kreeg heel veel energie, had geen last meer van hoofdpijn en was niet meer moe. Ik kon de hele wereld aan! En iedere week gaf de weegschaal een lager gewicht aan en dat stimuleerde enorm. Bovendien, toen ik al aardig op weg was, kreeg ik ook steeds meer hele positieve reacties hoe goed en ‘anders’ ik er uit zag.

waterGeen super Hollands welvaren meer, maar wél iemand met een taille en geen onderkinnen meer. Echt kicken!
Waar ik wel aan moest wennen was de 2 a 2 ½ liter water per dag die ik moest drinken om de vrijkomende afvalstoffen kwijt te raken.
Uiteindelijk was ik na een aantal weken heel wat kwijt en moest ik nieuwe kleren kopen, omdat al mijn kleding te groot werd.

Mijn streefgewicht

Wat voelde ik mij geweldig. Ik stelde mijn streefgewicht verder naar beneden en dat heb ik tot drie keer toe gedaan, want ik vond het zo gemakkelijk gaan, dat ik dat durfde te doen.

img-game-2voor12Inmiddels had ik een schrijven gekregen van de VARA, dat ik verwacht werd in november mee te doen met de tv opnamen van de kennisquiz ‘Twee voor Twaalf’, waar ik ooit voor was opgegeven! Op televisie zie je er altijd 5 kg zwaarder uit, dus ook met dat gegeven in mijn achterhoofd ging ik stug door met afvallen.
Het uiteindelijke resultaat was op tv te zien. Na de uitzending kreeg ik veel leuke reacties op zowel de quizdeelname als én met name hoe ik er uitzag. Sommigen moesten echt kijken of ik het wel was, zo slank!

Zelf vond ik het ook leuk om mijzelf terug te zien op tv. Vreemd om mijn eigen stem te horen, maar trots hoe ik eruit zag. Ik voelde absoluut geen schaamte meer om mijzelf te zien. Daar zat en stond een goeduitziende slanke vrouw!

 

Bewustzijn met voeding en leefstijl

Ik ben bewust van ‘wat’ en met name ‘hoeveel’ ik eet en zit nog steeds onder mijn laatste streefgewicht. Dit wil ik zo houden. Als ik een dag wat copieuzer gegeten heb, stel ik de volgende dag een balansdag in. En, dit vind ik nog zo’n voordeel: mijn maag is zo gekrompen, dat ik ook niet meer zoveel kán eten!

Voor de zekerheid heb ik nog een paar repen in voorraad. Altijd handig voor op reis, bij het sporten of als ik ergens naar toe moet. Een flesje water en een reep, daar kom ik aardig de dag mee door zonder dat ik ga snaaien of een onverantwoorde hap naar binnen werk.
Mijn man en kinderen zijn ook zo trots op mij dat ik dit bereikt heb en mijn vroegere figuur terug heb.
Als klap op de vuurpijl vroeg mijn dochter Anne van 16 jaar of ik mijn trouwjurk eens aan wilde doen. Die had zij vaak op foto’s gezien, maar nooit in het echt. Dus na zoveel jaar en bijna op het gewicht van op mijn trouwdag, haalde ik mijn zorgvuldig op zolder bewaarde trouwjurk tevoorschijn en trok hem, zelf ook vol verwachting, aan.

En ja… zij het een beetje krapjes en een veranderd figuur door twee zwangerschappen, paste ik weer in mijn jurk!!!
Mijn dochter vond ‘m prachtig staan en heeft heel enthousiast foto’s gemaakt.
Bedankt voor jullie steun Bianca en Jeroen.

Afspraak maken?

Wil jij ook afslanken met het Cambridge Weight Plan? Maak vandaag nog je afspraak.

 

 

Reacties
Categorieën