Iets te vieren of een feestje hebben tijdens je Cambridge dieet?
22 juni 2018 
3 min. leestijd

Iets te vieren of een feestje hebben tijdens je Cambridge dieet?

Hiep, hiep, hoera er is er één jarig feestje!!!!!  Vandaag is het Sophie, Marie, Lucia, Reinoud, Patrick en ja hoor ook Jeroen. Gefeliciteerd allemaal en nog vele levensjaren gewenst. Er is op deze aarde wel elke dag iemand jarig! Vier het leven daarom ook elke dag.

Te veel feestjes en verjaardagen tijden je dieet

Heel herkenbaar is dat je soms van die weken hebt dat iedereen in je omgeving jarig is en dat je van het ene feestje in de andere beland en zo heb je weer weken niets, geen verjaardagen en feestjes. En wat als je op dieet bent? Op dieet ben je ook niet de ene dag wel en de andere niet. Althans dat kan zeker niet je doel zijn. Dik worden we niet op 1 dag en afvallen doen we ook niet in 1 dag. Maar hoe ga jij om met afvallen en verjaardagen en feestjes? Dit is ook één van de onderwerpen die aandacht vraagt bij onze cliënten in de praktijk.

Afvallen en verjaardag vieren

Natuurlijk heeft voor iedereen een verjaardag of feestje een andere waarde. De vraag blijft … wat is het jouw waard? Hoe ga jij hier mee om?
Wij als consulent gaan je niet vertellen wat je wel en niet moet doen. Niets is goed of fout, uiteindelijk is het jouw verantwoording. Blijf bij jezelf. Wel delen we graag tips en trucs met je en onderzoeken we graag samen met jou waarom je iets doet wat je eigenlijk niet wil.

Ervaringen en uitspraken vanuit de praktijk delen we graag met je.

Wat doe je jezelf cadeau? Een slanke ik of een taartje?

 Ik vier het leven elke dag, maar hoef niet elke dag taart.

 Als ik voor iets lekkers kies dan doe ik dat bewust en kan ik achteraf ook niet klagen, want anders was de keuze niet bewust. Ik accepteer dus mijn afslank resultaat.

 Ik neem ook wel eens bewust iets lekkers zonder iets te vieren.

 Ik heb mijn afslankdoel scherp en weet dat het tijdelijk is. Als ik klaar ben zal ik ook duidelijke keuzes moeten maken met de ene keer wel iets extra en de andere keer niet.

 Ik kan ook iets vieren met gezonde, verantwoorde hapjes

Hoe ga ik om met de druk uit mijn omgeving?

Voorbeeld… Doe niet zo ongezellig, neem een taartje dan ga je morgen maar wat strenger doen? Wat? Ben ik niet gezellig zonder taartje? Gaat het om mij of dat taartje? Zeg ik nu ja tegen de ander en nee tegen mezelf? Als je zou zeggen dat je je niet zo lekker voelt dan begrijpen ze het wel. Raar toch? Zo ook met alcohol. Als je niet drinkt omdat je medicijnen slikt of omdat je nog moet rijden is het niet erg.

Mijn omgeving hoeft niet te weten dat ik op dieet ben, ik heb geen zin in gezeur of dat ik me moet verantwoorden. Moet jij je verantwoorden? Hoe trouw blijf je aan jezelf? Wie zegt dat je omgeving zeurt? Steunt jouw omgeving je wel of niet? Heb je om steun gevraagd?

En ga zo maar door … elke dag is er wel wat….
niets smaakt zo lekker als slank zijn….
Hiep, hiep hoera zing ik met een lach……… ik vier het leven elke dag!

Reactie plaatsen
Online afvallen met het 1 op 1 dieet Bianca en Jeroen

Afvallen met Online begeleiding van het 1 op 1 dieet

Wil jij meer informatie over onze aanpak van het dieet?