Cambridge weight Plan
Bianca Doorn
Cambridge weight Plan
03/07/2017
1 min
0

Help, ik ga zo lekker, maar krijg nu ook de griep!

03/07/2017
1 min
0

Bah, bah en nog eens bah!
Ik ging zo lekker met afvallen en dacht nog dat al die verstopte en lopende neuzen mij voorbij gingen. Niets is minder waar….. kriebel in me keel, koude rillingen over mijn lijf en spierpijn op plekken waarvan ik nooit heb geweten dat daar spieren zitten. En ik ben ook zoooo warm. Je zou deze temperatuur willen voelen tijdens je vakantie die je hebt geboekt. Nee, ik ben een van de gelukkige die kan zeggen de Krokusvakantie is dit jaar lekker warm in bed en op de bank.

Ik ben aan het afvallen en krijg de griep!

En nu? Ik ben ook nog eens op dieet. Ik zal vast niet de enige zijn die op dieet is en ook de griep krijgt. Hoe en wat nu verder? Het allerbelangrijkste is er aan toegeven en snel weer opknappen. Misschien heb je absoluut geen trek, maar het is juist nu heel belangrijk om genoeg te eten en te drinken. Om te herstellen is je lichaam nu nog harder aan het werk.

Onderstaande tips helpen mij tijdens het dieet en griep:

Iets meer water drinken dan normaal (voert lekker de afvalstoffen af)
Thee drinken. Groene thee voor extra antioxidanten. Verse gember thee voor de vochtbalans en tegen keelpijn en koude rillingen. Soep/bouillon en vooral van kip. Ik heb gehoord dat de aminozuur cysteine in kip helpt om het slijm in de longen te verdunnen. Citrusvruchten voor extra vitamine C
Waterijsjes van water met summer berry en/of orange. Lekker verzachtend en een verwennerij.
Neem gerust in je warme maaltijd scherpe kruiden. De tranen schieten in je ogen en laat je neus lopen. Heerlijk die verlichting. Denk aan Spaanse pepers, mierikswortel, beetje sambal en dergelijke.
Knoflook, het liefst rauw, heeft een sterke antibacteriële werking. Verdeel je producten over de hele dag. Meerdere kleine beetjes eten is beter dan niets. Al met al krijg je met de producten nog steeds alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnen. Rust nemen en veel slapen.
Toch een beetje genieten van niets moeten. Het is zoals het is. Griep duurt geen eeuwen.

Niet doen met de griep:

Eet aub geen suiker en te vet eten. Vooral suiker is een aanslag op je immuunsysteem en kan juist ontstekingen veroorzaken.
Hoestsiroop, in de meeste zitten heel veel suikers. Onderdruk het hoesten juist niet, het hoesten houdt de luchtwegen namelijk schoon.
Alles waar je lichaam het moeilijk mee heeft niet doen
Ik zou zeggen neem zoveel mogelijk rust en ziek lekker uit. Ook voor jou beterschap. Heb jij nog tips? Deel ze gerust.

Griep en afvallen - Bewustzijnmet

Reacties
Categorieën