Leefstijl
Jeroen van der Ploeg
Leefstijl
02/01/2018
1 min
0

Griep tijdens mijn dieet..... nu komt het even niet uit om ziek te zijn

02/01/2018
1 min
0

Na regen komt zonneschijn … Dat klopt ook, want na die regenachtige weken hebben we toch een paar mooie dagen mooi weer gehad. Van korte broek naar lange broek en van slippers naar regenlaarzen en weer andersom. Opvallend is dat je dat dan ook weer merkt in de weerstand bij vele. Om ons heen horen we weer gesnotter en de signalen van griep. Niet voor niets is de R weer in de maand. En nu?

Bah, bah en nog eens bah griep!

Je ging zo lekker met afvallen en had energie voor 10, maar nu is ook dat ver te zoeken. Kriebel in je keel, koude rillingen over je lijf en spierpijn op plekken waarvan je nooit hebt geweten dat daar spieren zitten.

Je zal vast niet de enige zijn die op dieet is en ook de griep krijgt. Hoe en wat nu verder?
Het allerbelangrijkste is er aan toegeven en snel weer opknappen. Misschien heb je absoluut geen trek, maar het is juist nu heel belangrijk om genoeg te eten en te drinken. Om te herstellen is je lichaam nu nog harder aan het werk.

Onderstaande tips helpen je waarschijnlijk tijdens het dieet en griep:

iets meer water drinken dan normaal (voert lekker de afvalstoffen af)
Thee drinken. Groene thee voor extra antioxidanten. Verse gember thee voor de vochtbalans en tegen keelpijn en koude rillingen. Soep/bouillon en vooral van kip. Ik heb gehoord dat de aminozuur cysteine in kip helpt om het slijm in de longen te verdunnen. Citrusvruchten voor extra vitamine C
Waterijsjes van water met drankmixen van Cambridge Weight Plan. Lekker verzachtend en een verwennerij.
Neem gerust in je warme maaltijd scherpe kruiden. De tranen schieten in je ogen en laat je neus lopen. Heerlijk die verlichting. Denk aan Spaanse pepers, mierikswortel, beetje sambal en dergelijke.
Knoflook, het liefst rauw, heeft een sterke antibacteriële werking.
Verdeel je producten over de hele dag. Meerdere kleine beetjes eten is beter dan niets. Al met al krijg je met de producten nog steeds alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnen.
Rust nemen en veel slapen.
Toch een beetje genieten van niets moeten. Het is zoals het is. Griep duurt geen eeuwen.

Griep en op dieet zijnNiet doen:

Eet aub geen suiker en te vet eten. Vooral suiker is een aanslag op je immuunsysteem en kan juist ontstekingen veroorzaken. Hoestsiroop, in de meeste zitten heel veel suikers. Onderdruk het hoesten juist niet, het hoesten houdt de luchtwegen namelijk schoon. Alles waar je lichaam het moeilijk mee heeft niet doen. Neem zoveel mogelijk rust en ziek lekker uit. Beterschap. Heb jij nog tips? Deel ze gerust.

Reacties
Categorieën