Afvallen en leefstijl verandering met het 1 op 1 dieet van Nederland.
Ervaringen
Jeroen van der Ploeg
Ervaringen
07/12/2020
1 min
0

Afvallen en leefstijl verandering met het 1 op 1 dieet van Nederland.

07/12/2020
1 min
0

Mag ik jullie even voorstellen… Dit is Charleen.
Charleen is een jonge moeder, getrouwd en haar huishouden telt 3 jonge kids. Ook zij ervaart met een jong gezin de hectiek erom heen van school, sporten, boodschappen, huishouding en het sociale leven en de aandacht voor haar kinderen en partner. Daarnaast heeft ze nog een drukke baan. Alles reilt en zeilt, maar toch kwam er een moment voor Charleen dat het anders moest. Als zij zo door ging met haar eet-leefpatroon bleef ze een dikke moeder en dat is nou juist wat ze nooit (meer) wil zijn. Heel herkenbaar voor vele jonge moeders.

Charleen zelf …

Dus hulp ingeschakeld van Bianca & Jeroen. Afvallen met het 1 op 1 dieet dat is waar ik voor heb gekozen. Waarom? Omdat je erbij moet eten …. stap voor stap. En dat was nou net mijn valkuil. Over de hele dag gezien at ik te weinig. Alles moest maar ff snel en daardoor vergat ik vaak mezelf. Ik kon heel goed in de ochtend iets eten en dan pas weer iets in de avond. En maar zeggen… ik weet het niet hoor, maar ik eet helemaal niet zoveel en ik word toch steeds zwaarder.

De start van het stappenplan

Afvallen met het 1 op 1 dieet van NederlandIk ben begonnen met stap 1 van het stappenplan, helemaal even uit mijn eetpatroon worden gehaald en resetten, maar daarbij wel groenten en een stukje vlees. En vanuit daar een nieuwe leefstijl/eetpatroon aanleren. 3 maaltijdvervangers per dag en daarnaast water, thee en koffie. Afvallen ging erg lekker, maar ik keek wel uit naar de stappen die daarna zouden komen. Stap 1 en 2 vond ik wel lastig om daar een goede dagverdeling in te krijgen, maar dit was ook steeds mijn valkuil (te weinig eten).
Bianca en Jeroen zijn hier toppers in om op een vriendelijke manier de vinger op de zere plek te leggen.
Toen meer eten en een goede dagindeling eenmaal een gewoonte was geworden ging stap 3, 4 en 5 een stuk makkelijker. Daardoor kreeg ik meer vertrouwen in mezelf en vooral in mijn lichaam, want die veranderde mee.
Ik had vroeger nooit gedacht dat ik met zoveel eten wat je op een dag mag (of zelfs moet) nog kan afvallen.

Nu zit ik in de laatste stap van mijn 1 op 1 dieet gewichtsbeheersing. Ik wil behouden wat ik kwijt ben geraakt, dus voor controle, tips en de fijne gesprekken blijf ik nog geregeld naar Bianca en Jeroen komen.
Bedankt voor jullie steun.

Reacties
Categorieën