20-kilo-afgevallen-met-het-1op1-dieet
Ervaringen
Jeroen van der Ploeg
Ervaringen
12/01/2021
3 min
0

20 kilo afgevallen met het 1 op 1 Dieet

12/01/2021
3 min
0

Beste Jeroen en Bianca,

Esther die aan het 1op1 dieet begintHier mijn verhaal: Het 1 op 1 dieet by Esther  

In augustus 2020 ging het mis; ik werkte al een langere tijd teveel, was veel te zwaar, zat niet lekker in mijn vel en ging richting een burn-out. Het roer moest om! Ik ging minder werken en wilde een manier vinden om af te vallen waarbij ik goede begeleiding kreeg en wat ook een blijvend resultaat zou hebben. Ik kwam toen uit bij het 1 op 1 dieet. Gelijk daarna een mail gestuurd en een afspraak bij jou gemaakt. 

1 op 1 dieet afspraak was zo gemaakt
Op 29 september 2020 stapte ik bij je binnen in de praktijk om te beginnen met het 1 op 1 dieet. Na een fijn gesprek, extra uitleg en het weegmoment ging ik zeer gemotiveerd op weg naar huis. Ik ben begonnen in stap 1. De eerste dagen waren pittig, ik was duidelijk aan het afkicken van de suikers en had daar best veel last van, vooral in de vorm van hoofdpijn.

Na een paar dagen had ik een goede balans gevonden met hoe mijn ‘menu’ eruit zag op een dag. 

Na het 2e contact moment kreeg ik veel tips en handvaten hoe ik dit het best vol kon gaan houden, ik ging doelen opstellen voor mezelf en opschrijven wat ik wilde bereiken.

In het verleden kon ik goed afvallen, alleen viel ik daarna terug in mijn oude patroon waardoor ik weer aankwam, soms zelfs nog meer dan dat ik afgevallen was. Dit wil ik niet meer! Er moet een permanente verandering komen in mijn leefstijl waardoor ik de kilo’s die ik kwijtraak, niet meer terug krijg.

Doelen opstellen vond ik best lastig, ik merkte dat ik moeilijk naar mijzelf kon kijken en kon verwoorden wat ik nou precies van mezelf wilde. Uiteindelijk lukte het.

Het Stappenplan
De eerste 3 stappen gingen me zonder moeite goed af, maar toen kwamen we bij stap 4. Je had me al een paar keer gewaarschuwd, dat er een moment ging komen dat het moeilijker zou worden. Bij stap 4 moest ik voor mijn gevoel heeeeel veel eten, en vond ik het moeilijk te geloven dat ik nog af kon vallen. In de stap bereikte ik het gewicht waar ik zelf meestal kwam met het afvallen. Ik wist van mezelf dat dit moeilijk ging worden, mijn omgeving vond dat ik er goed uitzag, en dat ik zeker niet meer af moest gaan vallen. Dit is voor mij een moment wat gevaarlijk is, dan ben ik geneigd om de teugels te laten vieren, hier en daar wat extra’s te nemen, want het gaat toch goed?

Stap 4 was een stap waar het afvallen minder snel ging, ook de zomervakantie zat erin. Ik ging schommelen in mijn gewicht, bleef hangen op het gewicht waaronder ikzelf nog nooit was geweest. Ik merkte dat mijn motivatie slapper werd en ik het steeds moeilijker vond. Ook werd ik weer gevoeliger voor de opmerkingen van mijn omgeving. (je ziet er goed uit, meer hoeft er echt niet af hoor, wat wil je nog meer afvallen?!) Na goede tips van Jeroen leerde ik hier steeds beter mee omgaan.  Ik ben eind van de zomer gestart met intermitted fasting. Dit was een goede keus voor mij. Het past in mijn leven, en mijn lichaam reageert er goed op, het is goed vol te houden ook op langere termijn. Het afvallen ging weer de goede kant op! Ik raakte weer super gemotiveerd en merkte dat ik er zelf sterker van werd. Ik kon de opmerkingen van mijn omgeving beter relativeren en mijn eigen motivatie veel beter onderbouwen. Ik kwam erachter dat er een hoop jaloezie in mijn omgeving zit. 

Nieuwe leefstijl
Na een paar weken, toen ik goed in het intermitted fasting ritme zat voelde het goed om door te gaan naar stap 5. Ik ging maaltijden samenvoegen waardoor ik in 6u tijd alles kon eten wat ik moest eten. Mijn raamwerk gaat open om 13u en dan eet ik tot 19u. 

En toen; mijn dochters en ik kregen corona. Mijn man ging logeren bij zijn ouders. Die week ben ik doorgegaan naar stap 6. Ik kon een goede planning maken, had de boodschappen zelf in de hand en kon daardoor alles goed regelen. Ik was flink beroerd, dus heb uiteindelijk de tijden iets ruimer genomen zodat ik niet te veel van mijn lichaam ging vragen. Ik at in die periode van 11u-19u.

Mijn man liep te mopperen dat hij bij zijn ouders zo weinig groente kreeg! Dit was voor ons allemaal een eye-opener dat we toch echt wel op de goede weg zijn met elkaar. 

Vandaag mocht ik weer wegen; ik ben nu 20,2kg afgevallen vanaf de start! Zo super trots!

Eindelijk een gezond BMI, ik zit lekker in mijn vel en ik merk dat we als gezin een goede balans hebben gevonden in onze leefstijl! 

Reacties
Categorieën