Beweging
Bianca Doorn
Beweging
09/16/2014
1 min
0

Dam tot Dam loop. Nog een paar dagen....

09/16/2014
1 min
0

Zoals je weet heb ik al een paar keer aandacht gegeven over bewegen en afvallen. In mijn vorige blog verhaal vertelde ik jullie dat ik gestopt was met roken en dat het hardlopen met Polar steeds beter ging.

Daar kwam mijn uitdaging voor de dam tot dam loop

Via een Cambridge client werd ik gevraagd om mee te doen met de Dam tot Dam loop in Zaandam. Heel stoer zei ik ”JA!” dat lukt me wel…. slik dacht ik, maar dan moet ik echt wel harder en beter gaan trainen. Ik maakte voor mezelf een plan.

Hardlopen gaat steeds beter

sportschoenenIk plan mijn trainingen elke woensdag en een dag in het weekend.  Voor mezelf is dit heel duidelijk en mijn lichaam vindt dit ook erg prettig. In het begin ging het erg moeizaam elke week het aantal kilometers omhoog te schroeven. Je spieren in je lichaam wennen hier heel snel aan, dus ben ik uiteindelijk anders gaan trainen. De ene dag het normale rondje en de andere dag een rondje met interval. Dit zorgt ervoor dat je lichaam niet aan het rondje gaat wennen. De rondjes werden steeds groter en groter.

Hoe belangrijk zijn schoenen?

Omdat de afstanden groter werden kreeg ik toch een paar klachten in mijn voeten en onderbenen…. Schoenen zijn dus heel belangrijk voor de gewrichten. Bij elke stap die je neerzet komt 3 tot 5 keer je lichaamsgewicht op je knieën en voeten. Tijd voor nieuwe schoenen dus.
Ik ben naar de mannen en vrouwen van all4running geweest. Na uitgebreide metingen en opname van mijn voeten is een hardloop schoen uitgekomen die het beste voor mijn voet is. Hier een paar foto’s van mijn voeten (zie afbeelding). Je ziet hier dat ik een beetje naar buiten loop, mijn nieuwe schoenen corrigeren  dit.

Voeten

Na een aantal keer op deze schoenen hebben gelopen ben ik er helemaal klaar voor.
Ik ben nog steeds in training en heb er heel veel zin in. Ik zal jullie later in een blog verhaal vertellen hoe ik het heb beleeft en/of ik het heb overleefd hahaha……

dam-tot-dam-loop

Reacties
Categorieën