Tegenslag en hoe ga ik nu verder….
Mind
Bianca Doorn
Mind
09/05/2019
2 min
0

Tegenslag en hoe ga ik nu verder....

09/05/2019
2 min
0

Heb je een leuke vakantie gehad? Ik kan niet liegen en al helemaal niet eromheen draaien. En Jeroen ook niet. En je kan het dan maar beter van ons horen dan dat iets verdraaid wordt. Natuurlijk was de vakantie leuk en hebben we genoten, maar toch zat er een zwart randje omheen😘

In de vakantie kreeg ik van de ene op de andere dag een opgezwollen borst. Na een paar dagen bereikte het echt zijn top en stond het zo gespannen. De echte zorgen kwamen op weg naar huis. Ik kon alleen maar voelen en zeggen …. dit is echt shit, maar het komt goed. Hoe snel en lang die gevoelens met je verstand spelen is niet te bevatten als je op de terugreis bent en alleen maar tijd en snelheid bekijkt omdat de huisarts je nog voor het weekend kan zien en spreken. Met de auto nog ingepakt toch op tijd bij de huisarts en daarna naar de spoedeisende hulp en na 4,5 uur gebroken weer thuis en na het weekend eindelijk dan toch de plastisch chirurg. Pfff wat een thuiskomst.

En de reis ging nog ff verder in onzekerheid. Dat ik bij een plastisch chirurg loop en andere artsen en onderzoeken krijg dan hoe het normaal gaat heeft te maken met dat ik borstprotheses heb.
Nu zijn we al ruim 2,5 week thuis en verder en idd mijn gevoel heeft me niet in de steek gelaten.

Ik heb een lymfoom (zeldzame vorm van lymfeklier kanker bij borstprothes).
Welke gradatie/stadium kan pas gezien worden als de prothese en kapsel eruit wordt gehaald. Meestal kan het daarbij blijven en is verdere behandeling misschien niet eens meer noodzakelijk. Laten we het hopen.🍀

Nu eerst afspraak bij oncoloog hematoloog (deze heeft hier ervaring mee) in het OLVG en naar de anesthesist. Het probleem is dat ik de radioactieve behandeling die ik voor mijn schildklier as maandag zou krijgen nu niet ga doen. Ik was van de medicijnen af, maar moet dan nu weer snel ingesteld worden om andere problemen te voorkomen. En mijn bloedwaardes moeten goed zijn voor deze borstoperatie. Wat een geklier met die klieren toch😂 maar ook dat komt goed

Helaas was mijn gevoel juist dat ik zei dat er echt shit was. Wel ben ik en ook mijn grote steun Jeroen nog steeds positief ingesteld en zegt ons gevoel dat het ook echt wel goed komt, dus ook dat gaat zeker gebeuren.

1 middag jankend met elkaar op de bank is genoeg geweest. De negatieve gedachtes hebben niet de overhand en het helpt ons ook niet verder om nu verdere vakantie op de bank te nemen. Ik kan me leukere vakanties bedenken.

Dus of ik nu werk? Jazeker! Gelukkig weet ik nu wat er gaat komen en zo lang de operatie er nog niet is gaat alles gewoon door. Operatie zal na 7 sept zijn ivm vakantie arts. Daarna zien we wel…alles gaat gewoon door. Mijn werk, mijn gezin en de mensen om mij heen maken het juist belangrijk voor mij om lekker bezig te zijn. Zowel werk als prive. En de rust voor mezelf neem ik gerust tussendoor… ik voel echt wel aan wat ik nodig heb en zal dat ook zeker aangeven. Voor nu kan ik alleen maar aangeven voor iedereen …. luister (altijd)naar je gevoel 💋❤️

Reacties
Categorieën