Leefstijl
Bianca Doorn
Leefstijl
06/30/2016
3 min
0

Cadeautjes op je pad....

06/30/2016
3 min
0

Cadeautjes-op-mijn-pad

Vandaag had ik weer zo Yoehoeee moment en ik heb er de laatste maanden heel veel kan ik je zeggen. Yoehoeee voor mijn cadeautjes op mijn pad. En dan bedoel ik niet de cadeautjes die je krijgt met een verjaardag, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas of Kerst. Nee, ik bedoel de “zogenaamde” toevalligheden op je pad. Je kent ze vast wel of sta je er niet altijd bij stil?
Ik krijg ze in ieder geval genoeg in allerlei vormen.

 

Social Media

Eén van die vormen zijn de plaatjes, teksten en spreuken op Social Media. We worden ermee overladen en het wordt massaal gedeeld. Plaatjes, teksten, spreuken die dubbelzinnig tot sarcastisch, onvriendelijk, beledigend, droevig, triest en om te huilen zijn. En natuurlijk niet te vergeten de plaatjes en teksten waar we verschrikkelijk om moeten lachen en die erg humoristisch, grappig, aardig en lief zijn.

De één houd ervan en de ander niet. Het is maar hoe je het leest, hoe je het ziet, hoe je het hoort en hoe het voelt. Maar soms raakt een plaatje, tekst of spreuk je zo erg en zeg je al heel gauw…. dat had ik nou net nodig. Je “zogenaamde” toevalligheid. Doe je er wat mee of laat je het weer aan je voorbij gaan? Is het dan wel toeval of is het dan toch iets anders?

Cadeautjes - Inspirerende-spreuken

Ik heb daar eens over nagedacht wat het voor mij betekent. En natuurlijk kwam er vandaag meteen een yoehooeee moment. Mijn cadeautjes (2 zelfs) op mijn pad. Toeval of niet was de vraag toch? Voor mij zijn de cadeautjes op mijn pad een echt cadeau aan mezelf, omdat ik me bewust ben wat het met me doet, waarom het me raakt. Sterker nog, ik word me ervan bewust dat dat moment wat me raakt al een tijdje onbewust speelt. En als ik daar in geraakt word merk ik dat ik steeds meer mezelf toe laat en me bewust focus op dat gebeuren. Verleden en toekomst in het nu. Ik laat het toe en niets meer of minder dan dat.

Mijn cadeautjes

Mijn 2de cadeautje was vandaag het besluit om nu mijn allereerste blog te schrijven. Nou, dat heeft even geduurd hoor, want dat speelt denk ik al een jaar in mijn hoofd. Ik schrijf wel veel en ben ook gek op plaatjes en spreuken te delen met een bepaalde groep mensen, maar om nou een blog te schrijven en dat met andere te delen……daar zat wel wat angst. En ook dat is weer te verklaren. Ik moest me eerst echt bewust worden waardoor die angst er zat in plaats van het vooruit te schuiven en tegen mezelf te zeggen dat komt wel. Uitstelgedrag, ik zal hier zeker nog een keer op terugkomen in mijn toekomstige blogs.

Bewust zijn

Bewust is het besef hebben van je mentale toestand en jezelf in staat brengen tot het waarnemen, ervaren en reageren op je gevoelens en emotie gedachten, maar ook je ideeën en plannen. Dus komt er iets op je pad en zeg je al gauw: hé dat is toeval, probeer dan is bewust te worden waarom dat nou zo toevallig is en ontdek zelf je eigen antwoord. Voor mij betekenen de cadeautjes op mijn pad open te staan voor nieuwe ontwikkelingen en bewust te worden van mijn eigen leven. Voor mij is dat vrijheid.

TIPS!

Hoe word ik me meer bewust?
Hieronder 1 van de tientallen tips die je bewuster maken.
Neem elke dag een moment voor jezelf voor een mindfulness / meditatie / ademhalingsoefening. Het liefst elke dag een kort moment i.p.v. heel af en toe een lang moment. Je zal merken dat je steeds meer cadeautjes krijgt.

Als je je “zogenaamde” toevalligheid/cadeautje opmerkt neem dan eens de tijd om dan je bovenstaande oefening extra te doen. Voel dan eens of je spanning in je lichaam voelt of misschien voel je wel iets anders. Probeer je aandacht eens te richten op wat er met je gebeurd. Laat het maar gewoon gebeuren. Je wordt je steeds meer bewust wat er speelt en je ontdekt je eigen antwoord. Toeval of een cadeautje?

Natuurlijk heeft dit enige oefening nodig, maar je zal zien dat het steeds makkelijker gaat en al gauw merk je de voordelen.

Deze eerste blog van mij is misschien een cadeautje voor jou en voor mij een cadeau om door te gaan om blogs te schrijven.

Mocht je vragen/opmerkingen hebben of wil je hier meer over weten laat het me horen of zien.
Ben zeer benieuwd naar jouw cadeautjes.

Liefs Bianca

 

 

 

Reacties
Categorieën