Gedachten zijn geen feiten
09 juli 2019 
1 min. leestijd

Gedachten zijn geen feiten

Soms komen er cliënten op consult en die gaan meteen los met het vertellen wat er niet goed is gegaan van die week. Ik laat ze altijd even uitpraten, het is dat wat hun de afgelopen week heeft bezig gehouden en waar ze mee hebben rond gelopen in hun gedachten.
Nadat de cliënt er alles heeft uitgegooid zie je een soort van opluchting. Zo dat is eruit! Pfff…. Lastig ben ik heh? komt er vaak nog achteraan. Ik vraag dan wat is er deze week wel goed gegaan? Cliënt kijkt verbaast en moet even nadenken…. eigenlijk best heel veel alleen op die paar dingen na dan die ik je net vertelde. Mooi om met elkaar eens in verdieping te gaan welke gedachten er allemaal spelen en wat dit met iemand doet. We staan er vaak niet bij stil.

Negatieve gedachten blijven 17 keer langer hangen dan een positieve gedachten.
Wist je dat er duizenden gedachten per dag door je hoofd schieten? Het is net een drukke snelweg in je hoofd. Maar welke kant ga jij op….? Uit onderzoek is gebleken dat de helft van je gedachten negatief zijn en dat is best heel veel. Juist omdat deze 17 keer langer blijven hangen dan een positieve gedachten.

Gedachten zijn geen feiten (hoor ik je dat denken?…. ook een gedachten haha) Probeer de gedachten die je vaak hebt eens te onderzoeken. Welke gedachten heb ik en wat kan ik ermee?

Brein

Denk eens na over wat er allemaal wel goed gaat en dat is best veel. Je kunt niet alles meteen veranderen en in een keer goed doen. Dat gaat in kleine stapjes en zo ga jij het stappenplan ook door, stap voor stap.
Succes toppers jullie kunnen het!

Reactie plaatsen
Online afvallen met het 1 op 1 dieet Bianca en Jeroen

Afvallen met Online begeleiding van het 1 op 1 dieet

Wil jij meer informatie over onze aanpak van het dieet?