Leefstijl
Bianca Doorn
Leefstijl
03/07/2017
1 min
0

Een gezonde eetweek plannen tijdens je dieet

03/07/2017
1 min
0

Eten plannen is niets voor mij is iets wat we vaak horen in de praktijk. Ben je planmatig of optioneel?
Afvallen en een gezonde leefstijl aanhouden heeft alles te maken met plannen. Ik was absoluut niet planmatig betreft eten. Gewoon lekker optioneel, we zien wel, past niet in ons gezin, we zijn gewoon niet zo, dan is er weer dit en dan weer dat dus dat werkt toch niet. Dat optionele werkte toch niet helemaal optimaal.

Beginnen met een planning

Tijd om die eigenwijsheid aan de kant te zetten en het gewoon eens te proberen. Met vallen en opstaan hebben we geleerd dat het plannen van … wat eten we deze week? toch wel resultaat oplevert. Het geeft meer rust en duidelijkheid en het is nog besparend ook. Vooral op drukke dagen hier in het gezin als schooltijden, werktijden en sporttijden door elkaar lopen en je het gevoel hebt alsof je in de spits staat en geneigd bent om dan maar een snicker bij het tankstation te halen.
Dat gevoel van stress is gelukkig weg door die duidelijke planning. Natuurlijk hebben we in de weekplanning ruimte om optioneel te zijn, want de ene dag kan makkelijk met de andere dag gewisseld worden. Om je week wat beter te plannen hebben we enkele tips; maak een lijst wat iedereen uit het gezin lekker vind om te eten. Zo heb je een overzicht waaruit je kan kiezen als je even geen inspiratie hebt.

Voorbeeld planning

Zet de dagen maandag t/m zondag onder elkaar en vul in. Een voorbeeld kan zijn dat je op maandags iets eet wat je zondag kan maken. Dinsdag iets van een pasta of hollandse pot. En zo kan je de week nog plannen met een visdag, simpel eten dag, oosterse dag, vegetarische of speciale eet dag. Alles is mogelijk. Wat ons ook erg helpt is 1 keer in de 1 a 2 weken de boodschappen online te bestellen. Het geeft je inzicht in wat je die week gaat eten en wat je daar voor nodig hebt. Een mooie bijkomstigheid is dat het ook nog besparend is doordat je geen impuls aankopen doet. Nog een tip is om recepten te verzamelen voor in je stappenplan boek. Blader eens terug of vooruit als je bezig bent met je planning. Uiteraard zijn er nog talloze tips en ideeën.
Heb je hulp nodig of wil je zelf iets delen? Je weet ons te vinden en we plannen gerust wat extra tijd met je.

Boek waar je je planning in kan schrijven

Reacties
Categorieën