Afvallen
Jeroen van der Ploeg
Afvallen
02/01/2018
1 min
0

Hoe eerlijk ben jij tegen over jezelf tijdens je dieet.

02/01/2018
1 min
0

Vandaag is het kom-uit-de-kastdag oftewel coming-out dag. De dag waarop aandacht wordt gevraagd voor diegene die openlijk willen vertellen of ze homo, bi of lesbi zijn. In 1988 werd dit voor het eerst gehouden in de Verenigde Staten en sinds 2009 in Nederland. Elk jaar hing daar een thema aan vast. Roze senioren, uit de kast werkt beter (kunnen zijn wie je bent op de werkvloer), uit de kast scoort (acceptatie in de sport) en na 2014 is er geen thema meer vastgesteld en is het nu dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. En zo is het ook! Je moet jezelf kunnen zijn en dat heeft iedereen maar te respecteren.

Wanneer kom jij uit de kast?

En dat brengt ons meteen op het volgende; Hoe zie jij het? Wil jij geen commentaar horen? Ga je het vertellen of niet? Wanneer kom jij uit de kast? Vaak horen we dat mensen niet openlijk durven te vertellen aan hun omgeving dat ze bezig zijn met afslanken. Ze willen geen gezeur, geen preek, geen zin om zichzelf te verdedigen, enz.

Zo lang je niet hoeft te vertellen van jouw afslank proces komen ze niet in jouw echte wereldje en weten ze ook niet hoe het echt met jou gaat. Jouw reden om af te slanken is wat jou nu bezig houdt, jouw wereldje. Door het niet te vertellen denk je dat je de controle hierover hebt, maar niets is minder waar. Door iets eerlijks te vertellen stel je je kwetsbaar op en dat is vaak eng. De reacties die jij denkt dat je krijgt geven angst. Je kan niet vertellen wat je zelf wil en je bent bang om gekwetst te worden waardoor je weer een afwijzing kan voelen. Natuurlijk brengt eerlijk zijn angsten met zich me, maar het brengt je dichter bij jezelf en bij anderen. Het gaat om wie jij echt bent en dat kan je veel opleveren.

Eerlijk zijn tegenover jezelf

Uiteraard heb je altijd te maken met je omgeving en natuurlijk mag je ervoor kiezen om niet alles aan iedereen te vertellen. Vaak is het wel goed om eerlijk te zijn en wil je misschien toch ook wel hulp. Of voer je de strijd van afslanken eenzaam en alleen in jouw echte wereldje.

Niet eerlijk tegen de ander is niet eerlijk tegen jezelf. Waarom ja zeggen tegen de ander en nee tegen jezelf? Vraag je niet af wat je omgeving allemaal zal zeggen, maar vraag je af wat het jou oplevert als je wel eerlijk bent. Als meer mensen van jou proces afslanken afweten dan wordt het vast makkelijker. Je zal versteld staan wie jou steunt. Samen kom je verder en ben je sterker.

Reacties
Categorie├źn